Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 2. 2021,
8.46

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

3

Natisni članek

zima Finska Koronavirus rekreacija tek

Torek, 16. 2. 2021, 8.46

3 leta, 2 meseca

Poglejte, kako se Finci "borijo" proti koronavirusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,21

3

Finci, ki se predvsem zaradi epidemije covid-19 želijo izogniti rekreaciji v zaprtih prostorih, kot so telovadnice in fitnesi, so našli nov način rekreacije: tek v volnenih nogavicah.

Finska je država, kjer je letos narava poskrbela za precejšnje količine snega, posledično pa tek zunaj ponuja odlično vadbo in daje občutek svobode, pojasnjuje Pekka Parviainen, pilot helikopterja in navdušen bosonogi tekač.

"Mislim, da se vsi strinjamo, da so to tradicionalne finske norosti. Gre za zelo dobro, intenzivno vadbo, predvsem pa ta aktivnost daje velik občutek sreče," je še dejal Parviainen, medtem ko je s skupino tekačev tekel v parku Nuuksio, ki je 35 kilometrov oddaljen od finske prestolnice Helsinki.

Obujte vsaj dva ali tri pare nogavic

Tek v snegu je lahko različno intenziven, odvisno od količine snega, prav tako pa taka vrsta vadbe vključuje masažo stopal, saj stopala niso zaprta v čevlje, navaja Reuters. Parviainen še priporoča, da si tekač obuje vsaj dva ali tri pare volnenih nogavic, ki jih na Finskem trenutno ne manjka, saj so številni Finci čas med karanteno izkoristili tudi za pletenje nogavic.

Finci so sicer znani po finski savni, ki prav tako vključuje kratek tek po snegu in skok v ledeno mrzlo vodo. Tek brez čevljev, torej z bosimi nogami, pa je v zadnjem obdobju precej priljubljen v toplejših mesecih.

Medtem se v Izraelu sproščajo s kričanjem

Tudi v Izraelu so razmere v času epidemije napete, saj jih med drugim prihodnji mesec čakajo že četrte volitve v zadnjih dveh letih. Stanje v državi zaradi je zaradi rekordnega cepljenja nekoliko boljše, kljub temu pa Reuters poroča o slabem vzdušju. Nekateri tamkajšnji prebivalci se tako udeležujejo protestov, drugi pa se odpravijo v naravo in kričijo.

"Odločili smo se, da se sestanemo, da bomo lahko sprostili svoje slabe energije," je povedala Mary Peery, ki je zbrala več starejših somišljenikov. Kako so se virusu uprli s kričanjem, si poglejte v spodnjem videu.  

Ne spreglejte