Četrtek,
18. 7. 2024,
7.44

Osveženo pred

4 ure, 35 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

avtomobil nesreča nesreča restavracija policija Pariz

Četrtek, 18. 7. 2024, 7.44

4 ure, 35 minut

Pariz: z avtom zapeljal v restavracijo. En mrtev, več ranjenih.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Pariz Policija PSG | V Parizu, ki bo v kratkem gostil olimpijske igre, po nizu terorističnih napadov v zadnjih letih veljajo poostreni varnostni ukrepi.  | Foto Reuters

V Parizu, ki bo v kratkem gostil olimpijske igre, po nizu terorističnih napadov v zadnjih letih veljajo poostreni varnostni ukrepi.

Foto: Reuters

V Parizu je v sredo zvečer avtomobil zapeljal na teraso restavracije, pri čemer je umrl en človek, še šest je bilo poškodovanih. Policija je pridržala voznika, za zdaj pa domneva, da je šlo za nesrečo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Incident se je zgodil na vzhodu francoske prestolnice, blizu znanega pokopališča Pere-Lachaise. Osebni avtomobil znamke Toyota je trčil v restavracijo Ramus, kjer je v trčenju umrl en človek. Od šestih ranjenih so trije v kritičnem stanju. Vsi so bili obiskovalci restavracije.

Šlo naj bi za nesrečo 

Za voznika je pristojno tožilstvo odredilo pripor, glede na za zdaj znane informacije pa menijo, da je šlo za nesrečo. Drugih potnikov v avtomobilu naj ne bi bilo. Na prizorišču je bila sicer prisotna tudi protiteroristična enota policije, saj so preverjali morebitno prisotnost eksploziva v vozilu.

Mestne oblasti so vzpostavile enoto za psihološko pomoč nekaj več kot 20 pričam dogodka, ki so v šoku. Eden od natakarjev bližnjega bara je opisal, da je avtomobil mimo zapeljal s polno hitrostjo, nato pa je zaslišal glasen pok.

V Parizu veljajo poostreni ukrepi 

V Parizu, ki bo v kratkem gostil olimpijske igre, po nizu terorističnih napadov v zadnjih letih veljajo poostreni varnostni ukrepi. Še zaostrili jih bodo z začetkom iger 26. julija, ko bo dnevno za varnost skrbelo približno 35 tisoč policistov in žandarjev ter 18 tisoč vojakov.

pariz_ministrica_thumb
Sportal Tudi županja Pariza skočila v Seno #video