Petek,
4. 9. 2020,
9.06

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

8

Natisni članek

Koronavirus Italija COVID-19 Silvio Berlusconi

Petek, 4. 9. 2020, 9.06

3 leta, 7 mesecev

Okuženega Berlusconija prepeljali v bolnišnico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,66

8

Francesca Pascale, Silvio Berlusconi | Nekdanjega italijanskega predsednika vlade Silvia Berlusconija so zaradi okužbe z novim koronavirusom prepeljali v bolnišnico. | Foto Reuters

Nekdanjega italijanskega predsednika vlade Silvia Berlusconija so zaradi okužbe z novim koronavirusom prepeljali v bolnišnico.

Foto: Reuters

Nekdanjega italijanskega premierja Silvia Berlusconija, ki je okužen z novim koronavirusom, so v četrtek zvečer preventivno prepeljali v bolnišnico v Milanu, so sporočili njegovi sodelavci. Njegovo zdravstveno stanje sicer ni skrb vzbujajoče, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Predsednik Berlusconi je bil iz preventivnih razlogov hospitaliziran v bolnišnici San Raffaele v Milanu, potem ko so se pri njem pojavili določeni simptomi. Njegova klinična slika ni skrb vzbujajoča," so zapisali sodelavci medijskega mogotca. Ta bo konec meseca dopolnil 84 let, poroča STA.

Berlusconijev zdravnik Alberto Zangrillo je na novinarski konferenci pojasnil, da je Berlusconijevo zdravstveno stanje spodbudno ter da ni intubiran ali na ventilatorju, temveč da diha samostojno. Dejal je še, da italijanski milijarder spada med bolj ogrožene bolnike zaradi svoje starosti in njegovih prejšnjih bolezni ter da bo v bolnišnici ostal še nekaj dni.

Silvio Berlusconi
Novice Berlusconi okužen z novim koronavirusom

Berlusconi ni hotel v bolnišnico

Povedal je tudi, da ima Berlusconi manjše težave s pljuči. Ob tem je priznal, da Berlusconi "ni najboljše volje" in da ga je moral pregovoriti, da je šel v bolnišnico. Kot so v četrtek poročali italijanski mediji, so bili na testiranjih na novi koronavirus pozitivni tudi Berlusconijeva partnerica, 30-letna Marta Fascina, in dva od njegovih petih otrok.

Število okužb z novim koronavirusom v Italiji v zadnjih tednih znova narašča. V zadnjem dnevu so zabeležili 1.733 novih okužb, dan prej pa 1.397. Trenutno je v državi aktivnih skoraj 31 tisoč okužb, v bolnišnicah se zdravi več kot 1.600 obolelih s covid-19. Za to boleznijo je v državi z več kot 60 milijoni prebivalcev v zadnjih 24 urah umrlo enajst ljudi. Od začetka epidemije je novi koronavirus v Italiji zahteval več kot 35.500 življenj, poroča STA.