SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nekdanji direktor Cie bo poučeval za en dolar

3

termometer

Nekdanji direktor Cie David Petraeus, ki ga je s položaja odneslo razmerje z biografinjo, je sprejel učiteljski položaj na newyorški univerzi CUNY, za svoje delo pa bo plačan en dolar.

David Petraeus je lani odstopil z mesta direktorja ameriške obveščevalne službe Cia in sprejel učiteljski položaj na univerzi v New Yorku, za svoje delo pa bi moral prejeti 200 tisoč ameriških dolarjev na leto, vendar se je visokemu honorarju odpovedal, potem ko je univerza prejela številne kritike, zakaj mu ponujajo tako visoko plačo. Petraeus bo zdaj poučeval za en dolar, piše New York Times.

Univerzo zasule številne kritike Univerza CUNY si je obetala boljšo prepoznavnost, če bo pri njih poučeval nekdanji direktor Cie in nekdanji poveljnik zavezniških sil v Afganistanu, vendar pa ni pričakovala, da bo novica, da bo poučeval na univerzi, sprožila toliko kritik. Po poročanju Russia Today jih je spodbudilo dejstvo, da asistent profesorja letno zasluži le približno 90 tisoč ameriških dolarjev, medtem ko bi Petraeus prejel 200 tisoč dolarjev, čeprav bi v enem letu predaval le dvakrat in enkrat organiziral seminar.

Učiteljskega položaja ni sprejel zaradi denarja Petraeusov odvetnik Robert Barnett je nato sporočil, da se bo ta odpovedal plači in zahteval plačilo v višini enega dolarja. "General ni nikoli sprejel učiteljskega položaja zaradi denarja," je po poročanju Russia Today povedal Barnett. "Odločil se je, da se je veliko bolj pomembneje osredotočiti na študente in poučevanje kot na denar," je še dejal.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin