Nedelja,
20. 10. 2024,
15.29

Osveženo pred

9 ur, 38 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Natisni članek

policija železniška postaja Verona

Nedelja, 20. 10. 2024, 15.29

9 ur, 38 minut

Na železniški postaji je z nožem napadel policista. Končalo se je tragično. #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,95

Malijski državljan je zjutraj pred železniško postajo v Veroni z nožem napadel policista, ki je na napad odgovoril s tremi streli. Napadalec je zaradi hudih poškodb prsnega koša umrl, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa. Podpredsednik vlade iz vrst Lige (nekdaj Severna liga) Matteo Salvini se je na dogodek na družbenih omrežjih odzval z besedami: "Z vsem dolžnim spoštovanjem, ne bomo ga pogrešali."

Mladi tujec je ponoči še pred usodnim napadom več ur razgrajal po mestu, med drugim so ga mestne kamere nekaj ur pred tragedijo posnele, ko je z nožem napadel lokalne policiste, ki so se bili prisiljeni odmakniti in prositi za podporo, da bi ubežali njegovemu besu.

Ko se je vrnil na železniško postajo Porta Nuova v Veroni, je 26-letnik nadaljeval nasilna dejanja, zanj usoden pa je bil napad na  železniškega policista, ki je vanj izstrelil tri strele v hitrem zaporedju, od katerih je eden tujca zadel v prsi.

Isti policist je poskušal oživljati moškega, ki je nekaj minut kasneje umrl. Državno tožilstvo v Veroni z državno tožilko Mario Diletto Schiaffino na čelu že preiskuje dogodek. Preiskovalci pregledujejo vse slike, ki so jih posnele številne kamere na železniški postaji.

"Z vsem dolžnim spoštovanjem, ne bomo ga pogrešali. Hvala policistom, da so opravili svojo dolžnost," je na družbenih omrežjih izjavil podpredsednik vlade in vodja Lige Matteo Salvini.

italijanski sprejemni center, Albanija, migranti
Novice Prvi migranti prispeli v italijanski sprejemni center v Albaniji #video
Ursula von der Leyen
Novice Von der Leyen o vračanju migrantov: Ni časa za počitek
Iskanje pogrešanih po brodolomu 56-metrske jadrnice v Palermu.
Novice V brodolomu čolna z migranti pri Kanarskih otokih mrtvi in pogrešani