Petek,
12. 7. 2024,
8.50

Osveženo pred

4 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,31

Natisni članek

Štajerska Koroška vreme Avstrija nevihta neurje

Petek, 12. 7. 2024, 8.50

4 dni, 3 ure

Močna neurja prizadela avstrijsko Koroško, Štajersko, Tirolsko in Salzburg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,31
nevihta | Fotografija je simbolična. | Foto STA

Fotografija je simbolična.

Foto: STA

Avstrijsko Koroško, Štajersko, Tirolsko in Solnograško je sinoči in danes ponoči prizadelo več močnih neviht in neurij. Še posebej so bile prizadete občine Krottendorf-Gaisfeld, Voitsberg in Murtal zahodno od Gradca, kjer so morali na več mestih posredovati gasilci, poroča avstrijski ORF.

Na severovzhodu avstrijske Koroške je zaradi obilice padavin zalilo več kleti, potoki pa so prestopili bregove. Nekaj cest je bilo zaprtih. V Labotski dolini se je sprožilo tudi več plazov. Pri tem je ostal ujet tudi voznik tovornjaka, ki so ga morali reševati gasilci.

O hudourniških poplavah poročajo tudi s Tirolske. Tudi tam se je sprožilo več plazov in nekaj cest ni bilo prevoznih. Na območju Zillertal so morali reševati dva turista, ki sta ostala ujeta, še poroča ORF.

Neurje pa je prizadelo tudi Solnograško. Posredovati je moralo več kot 260 gasilcev. Zalilo je več kleti in garaž, poplavilo je tudi nekaj cest, zlasti na območju krajev Pongau in Pinzgau, še navaja avstrijska radio-televizija na svojih spletnih straneh.