Ponedeljek,
9. 9. 2024,
11.43

Osveženo pred

4 ure, 28 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Natisni članek

policija migranti Hrvaška

Ponedeljek, 9. 9. 2024, 11.43

4 ure, 28 minut

Med begom pred policijo kombi zletel s ceste, poškodovanih več migrantov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,13
policija, Hrvaška, hrvaška policija | Voznik kombija, ki je prevažal migrante, se ni odzival na ukaze policije. | Foto Shutterstock

Voznik kombija, ki je prevažal migrante, se ni odzival na ukaze policije.

Foto: Shutterstock

V nesreči kombija na vzhodu Hrvaške blizu meje z Bosno in Hercegovino je bilo ponoči poškodovanih 14 ljudi, med njimi sedem otrok. Kombi je zletel s ceste med begom pred policijo, v njem pa so bili po neuradnih informacijah reševalcev in policije migranti, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

Nesreča se je zgodila nekaj po 3. uri na cesti pri kraju Lužani na skrajnem vzhodu države.

Hrvaška policija, ki na območju poskuša preprečevati nezakonite vstope v državo, je opazila vidno obremenjen kombi švicarskih registracij. Poskušali so ga ustaviti s svetlobnimi in zvočnimi signali, a voznik ni upošteval ukazov in je nadaljeval vožnjo s povečano hitrostjo.

Kombi trčil v steber javne razsvetljave, več poškodovanih

Minuto ali dve pozneje so policisti, ki so zasledovali vozilo, videli, da je kombi zapeljal s ceste in trčil v steber javne razsvetljave, so sporočili z brodsko-posavske policijske uprave.

Lažje poškodovane so prepeljali v bolnišnici v Slavonskem Brodu in Novi Gradiški, huje poškodovane pa v bolnišnici v Zagrebu in Osijeku.

Hrvaška je že dolgo tranzitna država za migrante, ki potujejo po t. i. balkanski poti, pri čemer jih večina prečka tudi sosednjo Bosno in Hercegovino. Mejna agencija Frontex je lani na tej poti naštela skoraj sto tisoč migrantov na poti v države EU.

Viadukt Limska Draga pri Rovinju
Novice Umrl pri skoku z viadukta Limska Draga na Hrvaškem