Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Torek,
11. 8. 2015,
9.50

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Tomislav Salopek ugrabitev islamisti

Torek, 11. 8. 2015, 9.50

3 leta, 9 mesecev

Kako so ugrabili Hrvata Salopeka

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Egiptovske in hrvaške oblasti zaradi varnosti ne želijo razkriti nobenih podrobnosti o iskanju in reševanju Hrvata Tomislava Salopeka, ki so ga v Egiptu ugrabili islamski skrajneži.

Rok, ki so ga postavili islamisti, je potekel že v nedeljo popoldne, a od tedaj o usodi 30-letnega Hrvata ni znanega nič. V Egiptu so izvedli vojaško-policijsko akcijo, med katero sta bila ubita dva specialca, ko sta z avtomobilom zapeljala na mino, ki so jo na polotoku Sinaj podtaknili islamisti.

So pa hrvaški mediji prišli do nekaterih podrobnosti ugrabitve 22. julija, ki so jih razkrile varnostne službe in povzeli egiptovski mediji. Jutarnji list poroča, da so Salopeka, ki se je iz Bahrajna z voznikom vračal proti Egiptu, da bi poletel proti domu, ugrabili približno 40 kilometrov pred egiptovsko prestolnico na osamljenem delu ceste. Avtomobilu je pot presekal tovornjak, v katerem so bili štirje moški, oblečeni kot beduini, z zakritimi obrazi in oznakami zastave države. Za katero državo gre, egiptovske varnostne sile ne razkrivajo. Četverica je bila oborožena s kalašnikovkami, v zrak pa je izstrelila dva naboja.

Voznika so pustili za seboj Napadalci niso govorili. Dva sta izstopila iz kamiona in sedla v Salopekovo vozilo. Obrnili so avtomobili v smer, iz katere sta Salopek in voznik prišla. Vožnja je bila dolga med 15 in 20 minut, navaja Jutarnji list, spremljal pa jih je tovornjak s preostalima dvema ugrabiteljema.

Ko sta se vozili ustavili, so Salopeka premestili v kamion, vzeli njegov in voznikov mobilni telefon ter se odpeljali neznano kam. Za seboj so pustili voznika in avtomobil ter Salopekovo prtljago in denar.

Egiptovske oblasti pa skrbno skrivajo nekatere podatke, kot so ime Salopekovega voznika, natančno mesto ugrabitve, znamko avtomobila ter oznake, ki so jih imeli ugrabitelji. Zadnje sledi za ugrabitelji naj bi se izgubile v mestu Al Almina na severu Egipta, kjer je glavna cesta proti Libiji, zato so se pojavila ugibanja, da so ga odpeljali tja.

Ne spreglejte