SiolNET. Novice Svet
8,43

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Je ta država postala bordel Evrope?

8,43

termometer

prostitutka | Bo tudi Nemčija uvedla t. i. nordijski model kot na Švedskem, kjer se kaznuje kupce spolnih storitev in ne prostitutk? | Foto: Getty Images
Bo tudi Nemčija uvedla t. i. nordijski model kot na Švedskem, kjer se kaznuje kupce spolnih storitev in ne prostitutk? Foto: Getty Images

Nemčija je postala bordel Evrope, je prepričana nemška političarka iz vrst bavarske CSU Dorothee Bär. Zato predlaga uvedbo nordijskega modela, ki bi prepovedal kupovanje spolnih storitev.

Če je nakup spolnih storitev prepovedan, so lahko prizadete ženske bolje zaščitene, pravi Dorothee Bär, ki je tudi namestnica vodje poslanske skupine CDU/CSU v nemškem bundestagu.

V pogovoru za nemški tednik Bild je Bärova ocenila, da je v Nemčiji trenutno okoli 250 tisoč prostitutk. Večina jih prihaja iz tujine, le del jih je uradno registriranih. Nemčija se je po besedah Bärove razvila v bordel Evrope in ciljno destinacijo za t. i. spolne turiste.

Prostitucija Novice Število prostitutk v Nemčiji kljub porastu pod predkoronsko ravnjo

Zavzema se za uvedbo nordijskega modela kot na Švedskem, kjer se kaznuje kupce spolnih storitev in ne prostitutk. "Primer Švedske kaže, da s prepovedjo kupovanja spolnih odnosov število prostitutk dramatično upade," je poudarila poslanka CDU/CSU.

Kot piše nemški medij Focus,  je od uvedbe zakona o prostituciji leta 2002 prostitucija v Nemčiji običajna podjetniška dejavnost. Takratna rdeče-zelena koalicija je želela z zakonom izboljšati pravni in socialni položaj prostitutk – vendar je s strokovnega vidika včasih prišlo do nasprotnega učinka.

Glede na študijo, predstavljeno junija letos, se je namesto tega okrepil položaj upravljavcev javnih hiš, spolne industrije in moških. Tudi avtorji te študije zagovarjajo nordijski model. Aktivisti za pravice žensk že leta pozivajo k prepovedi kupovanja spolnih storitev v Nemčiji, še piše Focus.

prostitucija Novice Dvojno življenje 27-letnice: podnevi policistka, ponoči prostitutka Italijanska policija Novice V Rimu našli trupla treh žensk, domnevno prostitutk Prostitucija Novice Prostitutke iz Brazilije v Šibeniku najele apartma in prodajale svoje storitve
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin