Torek,
30. 7. 2024,
15.26

Osveženo pred

3 ure, 42 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
napad Gaza Izrael

Natisni članek

Torek, 30. 7. 2024, 15.26

3 ure, 42 minut

Izraelska vojska v operaciji v Han Junisu ubila več sto ljudi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Khan Younis | V zadnjih 24 urah je v izraelskih napadih ali za posledicami napadov skupno umrlo 37 ljudi. | Foto Reuters

V zadnjih 24 urah je v izraelskih napadih ali za posledicami napadov skupno umrlo 37 ljudi.

Foto: Reuters

Izraelska vojska je v operaciji v Han Junisu, ki jo je začela prejšnji teden, po navedbah civilne zaščite v Gazi ubila približno 300 ljudi. Izrael sicer trdi, da so odstranili 150 teroristov. Število ljudi, ki jih je izraelska vojska ubila od začetka ofenzive v Gazi, se je medtem povzpelo na 39.400, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Od začetka izraelske kopenske invazije na vzhodu mesta Han Junis so pripadniki civilne zaščite in zdravstvenih ekip našli približno 300 trupel mučenikov, veliko močno pohabljenih," je za AFP dejal tiskovni predstavnik civilne zaščite v Gazi Mahmud Basal.

"V Han Junisu smo uničili tunele, skladišča orožja in teroristično infrastrukturo," je sporočila izraelska vojska, ki je invazijo na Han Junis začela 22. julija. Tam je po lastnih navedbah našla trupla petih talcev, ki so jih pripadniki palestinskega islamističnega gibanja Hamas 7. oktobra lani zajeli ob napadu na Izrael.

Število Palestincev, ki jih je Izrael ubil od začetka invazije na Gazo, se je medtem povzpelo na 39.400, navaja ministrstvo za zdravje v Gazi. V zadnjih 24 urah je v izraelskih napadih ali za posledicami napadov skupno umrlo 37 ljudi.

Medtem izraelska vojska nadaljuje obstreljevanje položajev Hezbolaha v južnem Libanonu. Ponoči so izvedli približno deset raketnih napadov, pri čemer je umrl en pripadnik šiitskega gibanja. Obstreljevanje sledi napadu Hezbolaha na okupirano Golansko planoto, v katerem je umrlo 12 otrok, sicer pripadnikov etnične skupine druzov.

Nogometno igrišče na okupiranem ozemlju na Golanski planoti
Novice Izrael v odgovor na napad na Golansko planoto obstreljuje Libanon
Gaza
Novice Izrael v napadu na šolo v Gazi ubil 30 ljudi, še sto je ranjenih
Kamala Harris
Novice Kamala Harris izrazila neomajno podporo Izraelu