Ponedeljek,
23. 11. 2020,
10.54

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Natisni članek

Koronavirus italija

Ponedeljek, 23. 11. 2020, 10.54

3 leta, 5 mesecev

Italija ne bo uvedla obveznega cepljenja proti koronavirusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

2

Italija Koronavirus Covid | Foto Reuters

Foto: Reuters

Italijanska vlada ne bo uvedla obveznega cepljenja proti novemu koronavirusu, potem ko bo enkrat cepivo na voljo. Precepljenost prebivalstva želijo doseči s prepričevanjem z znanstvenimi argumenti. Zelo pomembno je, da se čredne imunosti ne doseže z obveznostjo cepljenja, je v nedeljo zvečer izjavil minister za zdravje Roberto Speranza.

Novice Panika na letališču: potem ko so odkrili okužbi, je zavladal kaos #video

Kot je minister povedal v pogovoru za javno televizijo Rai 3, naj bi Italija do konca januarja prejela cepivo za 1,7 milijona prebivalcev. Nato pa sčasoma še več. A šele spomladi bi lahko začeli izvajati množično cepljenje. Prednost pa bodo imeli zaposleni v zdravstvu in starejše osebe, je pojasnil minister, piše STA.

Bo Italija ukrepe podaljšala tudi čez božične praznike?

Italijanska vlada poleg tega zdaj razpravlja o ukrepih, ki naj bi veljali čez božične praznike. Sklep se pričakuje do 3. decembra. Takrat se namreč izteče sedanji odlok, s katerim je Italija uvedla semaforski sistem označevanja ogroženosti posameznih dežel. Med drugim namerava vlada v prazničnem času podaljšati odpiralni čas trgovin do 22. ure. Tako bi zmanjšali pritisk in gnečo. Varnostniki pa naj bi nadzorovali, da se pred nakupovalnimi središči ne bi nabirale vrste ljudi.

Minister je poleg tega potrdil načrt, da bi pouk v vseh šolah razen osnovnih deloval na daljavo do 7. januarja. To sicer ni po volji ne staršev ne ministrice za izobraževanje Lucie Azzoline. Ni pa še jasno, kaj bo letos s smučišči. Glede na zamisli vlade bi lahko bile kabinske žičnice zasedene največ 50-odstotno. Sedežnice pa bi lahko delovale s polno zmogljivostjo. Odprto pa je še, kaj bo z omejitvijo gibanja med posameznimi italijanskimi deželami.

Covid-19 zahteval več kot 50.000 smrtnih žrtev

V Italiji je covid-19 sicer zahteval več kot 50.000 smrtnih žrtev, potem ko je v zadnjem dnevu umrlo še 630 covidnih bolnikov. V zadnjih 24 urah so sicer potrdili še 22.930 okužb, kažejo podatki italijanskega ministrstva za zdravje. Je pa prvič od začetka drugega vala epidemije upadlo število aktivno okuženih, in sicer na približno 797.000, navaja STA.

Infekcijska klinika
Novice V nedeljo potrdili 470 okužb z novim koronavirusom, umrlo še 45 ljudi #video