Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 8. 2011,
15.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

evro gospodarstvo

Četrtek, 25. 8. 2011, 15.33

8 let

Hu: Kitajska ima zaupanje v evro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kitajski predsednik Hu Jintao je na srečanju s francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem izrazil zaupanje v evro, evropske države pa je pozval, naj zaščitijo kitajske investicije.

"Kitajska ima zaupanje v evropsko gospodarstvo in evro," je po poročanju kitajske tiskovne agencije Xinhua dejal Hu. "Verjamemo, da ima Evropa modrost in sposobnost preseči trenutne težave in ohraniti gospodarsko stabilnost in rast," je dodal.

Kitajska v Evropi še naprej vidi pomemben investicijski trg "Kitajska v Evropi še naprej vidi enega pomembnejših investicijskih trgov in upa, da Evropa lahko sprejme ukrepe za zagotovitev varnosti kitajskih naložb," je še dejal Hu.

"Kitajska s ključno vlogo za zagon svetovnega gospodarstva" Sarkozy pa je na srečanju s Hujem izjavil, da bo morala Kitajska na novembrskem srečanju skupine G20 odigrati ključno vlogo v prizadevanjih za zagon svetovnega gospodarstva. "Kot predsedujoči G20 si nikoli nisem predstavljal, da ne bi prišel na Kitajsko na pogovore z mojimi kitajskimi prijatelji o pomembnih gospodarskih vprašanjih, ki delajo skrbi svetu," je dejal Sarkozy.

Sarkozy: Kitajska mora odigrati ključno vlogo "Vrh G20 mora sprejeti odločitve in sodelovati v oživitvi svetovne rasti. To je velik problem in Kitajska mora odigrati ključno vlogo," je dejal Sarkozy, ki se je v Pekingu ustavil le za nekaj ur na poti na Novo Kaledonijo.

Sarkozy in Hu tudi o perečih mednarodnih vprašanjih Sarkozy je po srečanju s Hujem še dejal, da si bosta Francija in Kitajska prizadevali za napredek v smeri konvertibilnosti kitajskega juana.

Sarkozy in Hu naj bi se v pogovoru dotaknila tudi drugič perečih mednarodnih vprašanj, zlasti razmer v Libiji in Siriji.

Ne spreglejte