Ponedeljek,
17. 8. 2015,
7.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Donald Trump predsednik kampanja priseljenci

Ponedeljek, 17. 8. 2015, 7.40

8 let

Donald Trump načrtuje izgon vseh nezakonitih priseljencev iz ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Vodilni predsedniški kandidat republikancev Donald Trump bi kot predsednik iz ZDA izgnal vseh 12 milijonov nezakonitih priseljencev, tudi njihove otroke, ki so bili rojeni v ZDA.

Donald Trump je na uglednem programu televizije NBC Meet The Press dobil priložnost za podrobnejšo predstavitev svoje imigracijske politike, s katero je eksplozivno začel svojo kampanjo, ko je mehiške priseljence označil za posiljevalce in morilce.

Obljube, ki jih bo težko izpolnil Trump želi iz ZDA izgnati vseh 12 milijonov nezakonitih priseljencev, tudi otroke nezakonitih priseljencev, ki so se rodili v ZDA. Namerava zgraditi tudi zid na meji z Mehiko, ki naj bi ga plačala mehiška vlada.

Na opozorilo, da bo razbijal družine, je Trump brez dlake na jeziku odgovoril, da jih ne bo, ker bo iz države izgnal celotne družine, potem pa spustil nazaj tiste dobre.

Morda najbolj izvedljiva bo Trumpova obljuba o odpravi vseh izvršnih ukazov predsednika Baracka Obame, med njimi sklepa, da ZDA ne izganjajo mladoletnikov, ki so jih v ZDA nezakonito pripeljali njihovi starši. Izgnal bo tudi vse kriminalce, ki nimajo državljanstva, in potrojil število imigracijskih uslužbencev, kar bo plačal z odvzemom davčnih olajšav nezakonitim priseljencem.

Prva dama, ki je pozirala gola New York Post se medtem navdušuje nad zamislijo, da bi ZDA dobile Melanijo Knavs za prvo damo, ki bi bila prva rojena na tujem po Louisi Adams, britanski ženi Johna Quincyja Adamsa. New York Post opisuje življenjsko pot leta 1970 v Sloveniji rojene Knavsove, ki je pozneje priimek spremenila v bolj nemško zvenečega Knauss.

Časopis izpostavlja, da bi to bila sploh prva dama ZDA, ki je kdaj pozirala gola. Leta 2000 se je Knavsova razgalila za britansko revijo GQ na medvedji koži v letalu takratnega fanta Trumpa, ki ga je spoznala leta 1998, ko je bila stara 28 let, on pa 52.