Sobota,
24. 3. 2012,
10.11

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Francija

Natisni članek

Sobota, 24. 3. 2012, 10.11

8 let, 3 mesece

Dekle ubitega francoskega vojaka se bo z njim poročila posthumno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Noseče dekle enega od francoskih vojakov, ki ga je umoril islamski skrajnež Mohamed Merah, se bo s svojim partnerjem lahko poročila posthumno, je sporočil njun družinski odvetnik.

Poroko je odobril francoski predsednik Nicolas Sarkozy. "Iz Elizejske palače smo dobili dovoljenje, da se dekle Abela Chennoufa z njim poroči posthumno," je povedal odvetnik Gilbert Gollard. Francoski predsednik namreč lahko v določenih primerih dovoli posthumne poroke.

Merah je skupno umoril sedem ljudi Chennouf je bil eden od dveh vojakov, ki ju je 15. marca samooklicani pripadnik Al Kaide Mohamed Merah umoril v strelskem pohodu blizu mesta Montauban na jugozahodu Francije. Chennoufovo visoko noseče dekle Caroline se je v četrtek na invalidskem vozičku udeležila slovesnosti v spomin ubitih vojakov.

Merah je skupno sicer umoril sedem ljudi. Prvi napad je izvedel 11. marca, ko je v mestu Toulouse ubil pripadnika padalskega logističnega regimenta. Čez štiri dni je streljal na vojake blizu vojašnice v mestu Montauban na jugozahodu Francije. V napadu sta umrla dva vojaka, tretji je bil huje ranjen.

Zadnji napad se je zgodil 19. marca pred judovsko šolo v Toulouseu, ko je ustrelil 30-letnega učitelja Jonathana Sandlerja, njegova sinova, petletnega Arieha in štiriletnega Gabriela, ter sedemletno Myriam Monsonego, hčerko ravnatelja šole.

Po 30-urnem obleganju so ga ubili s strelom v glavo Policija je v četrtek po več kot 30-urnem obleganju stanovanja napadalca Meraha ubila s strelom v glavo.