Torek,
26. 11. 2013,
10.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Hrvaška burja avtocesta avtocesta

Torek, 26. 11. 2013, 10.26

8 let

Burja zaprla hrvaške avtoceste proti obali, v Dalmaciji snežinke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tovorni cestni promet med hrvaško obalo in notranjostjo države danes onemogočata sneg v Liki in močan veter ob obali, so sporočili iz hrvaškega avtokluba.

Prejšnjo noč so snežinke pobelile tudi Dalmacijo od Splita do Dubrovnika. Med drugim je snežilo tudi na otoku Mljet, kar je redek pojav celo sredi zime. Iz hrvaškega avtokluba so še sporočili, da je zaradi močne burje za vsa vozila zaprta avtocesta Zagreb–Split na odcepu Sveti Rok–Posedarje, medtem ko je zgolj za tovorna vozila zaprt odcep Delnice–Kikovica na avtocesti Reka–Zagreb.

Deli jadranske magistrale odprti zgolj za osebna vozila Zaradi burje so za ves promet zaprli tudi državne ceste pri Maslenici, pa tudi most proti otoku Pag, medtem ko so deli jadranske magistrale odprti zgolj za osebna vozila.

V ponedeljek zvečer je začelo snežiti tudi v Dalmaciji, se je pa sneg obdržal le v nekaterih gorskih predelih, kot sta Mosor in Biokovo.

Kot poročajo hrvaški mediji, je snežilo od Šibenika prek Splita, Omiša in Makarske do Dubrovnika, vključno s polotokom Pelješac in najjužnejšim hrvaškim otokom Mljet.

Veter povzroča zamete in otežuje promet na nekaterih cestah v BiH Iz BiH poročajo, da močno sneži na območju Mrkonjić Grada, veter pa povzroča zamete in otežuje promet na nekaterih cestah. Močno sneženje do konca dneva pričakujejo na vzhodu države, na jugu Hercegovine pa bo pihala močna burja.

Rahlo sneži tudi v Srbiji, kjer se je sneg obdržal samo v višje ležečih krajih. Vremenoslovci napovedujejo, da bo danes močneje snežilo na jugu države, čez noč pa naj bi v osrednjem in južnem delu Srbije zapadlo do 20 centimetrov snega.

Zimsko vreme s snegom, močnim vetrom in temperaturami krepko pod lediščem je zajelo tudi Črno goro. Črnogorski meteorologi napovedujejo mrzlo in vetrovno vreme s snegom v višjim predelih, ponekod pa tudi v nižjih.