Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 2. 2015,
10.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Silvio Berlusconi

Torek, 24. 2. 2015, 10.53

8 let

Bunga bunga dekleta dobro preskrbljena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tožilci menijo, da Silvio Berlusconi dekletom s svojih zloglasnih zabav plačuje za molk.

Silvio Berlusconi se nikakor me more otresti sence slovitih bunga bunga zabav. Italijanski tožilci namreč pripravljajo nov proces proti 78-letnemu politiku in podjetniku. Tokrat ga sumijo, da je 21 dekletom, ki so bila vpletena v proces o divjih zabavah, plačal za njihov molk. Policija je zaradi tega preiskala milanski dom najbolj znane od deklet Karime Ruby El Mahroug, ki je bila redna gostja tajkunovih zabav v vili v Arcoru blizu Milana.

Ruby je bila osrednja priča v procesu Rubygate, v katerem je bil Berlusconi obtožen, da je tedaj 17-letnemu dekletu plačal za spolne usluge ter da je izkoristil svojo politično moč, da bi prikril kaznivo dejanje.

Tožilci se pripravljalo na nov proces Leta 2013 je bil Silvio Berlusconi zaradi očitanega obtožen na sedem let zapora, a je lani milansko prizivno sodišče sodbo razveljavilo in Berlusconija oprostilo, češ da ni dovolj dokazov, ki bi potrjevali, da je Berlusconi vedel, da je dekle mladoletno, prav tako pa naj ne bi bilo dokazov o izkoriščanju položaja. Tožilstvo se je pritožilo na rimsko kasacijsko sodišče, ki je najvišja sodna instanca v Italiji, in zahtevalo ponovno sojenje. Zato zdaj mrzlično zbirajo nove dokaze.

Med njimi tudi te o podkupovanju prič. Dekleta, ki so bila vpletena v sodni postopek, namreč živijo razkošno življenje, kot trdijo tožilci, preveč razkošno glede na dohodke, ki jih prijavijo davkariji. Zato so ta teden zaslišali Berlusconijevega računovodjo Giuseppa Spinellija ter preiskali računalnike deklet. Spinellija, ki naj bi skrbel za izplačila, so dekleta klicale bankomat. Vsote naj bi ponavadi razdelili na manjše dele po 500 evrov in jih nakazovali na različne bančne račune. Dejal naj bi, da so vsote do 15 tisoč evrov lahko izplačevali brez odobritve Berlusconija, če pa so dekleta želela večje vsote, so ga morali vprašati za dovoljenje.

Stanovanja, počitnice, denar Tožilci so prepričani, da je samo Ruby prejela za okoli šest milijonov evrov daril in denarja. Vsak mesec naj bi prejemala od 14 tisoč do 15 tisoč evrov. Nikomur ni jasno, kako si je lahko plačala devet dni počitnic na Maldivih, ki so stale 60 tisoč dolarjev, podobne počitnice si je privoščila tudi v Mehiki in Dubaju. Seznam luksuznih izdatkov je dolg. Poleg stanovanja v Milanu ima tudi vilo v Genovi. Tožilci so ugotovili, da za 150 kilometrov dolgo pot od Milana do Genove vedno najame taksi in se vedno ustavi nekje vmes. Domnevajo, da tedaj prevzame novo pošiljko denarja. Ruby je sicer poročena z lastnikom nočnega kluba v Genovi, s katerim ima hčerko. Za njeno rojstnodnevno zabavo je porabila sedem tisoč evrov.

Razkošno pa ne živi le Ruby. Tudi nekdanja tekmovalka za mis Italije Barbara Guerra in manekenka Alessandra Sorcinelli, dve izmed Berlusconijevih ljubljenk, živita življenje daleč nad njunimi prijavljenimi dohodki. Alessandra recimo biva v 400 kvadratnih metrov veliki luksuzni vili nedaleč od Milana, Barbara pa je zadovoljna z elegantnim mestnim stanovanjem. Skupno so tožilci preiskali domove, računalnike in mobilne telefone 45 ljudi, od tega 21 deklet.

Ob začetka marca ponovno prost Berlusconi je zatrdil, da dekletom ne plačuje za molk, temveč iz velikodušnosti, saj je bil zaradi vpletenosti v škandal uničen njihov ugled.

Nekdanjemu premierju se bo sicer v začetku marca iztekla kazen v procesu o utaji davka. Štiriletno zaporno kazen je zamenjal za delo v domu za ostarele, prepoved političnega udejstvovanja in deponiran potni list. Pred tednom dni pa so na milanskem sodišču ugodili njegovi prošnji za predčasno prenehanje kazni, tako da mu od 8. marca ne bo več treba štirikrat na teden delati v centru za Alzheimerjevo bolezen, vrnili pa mu bodo tudi potni list.

Ne spreglejte