Četrtek,
5. 8. 2021,
17.02

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19

2

Natisni članek

Natisni članek

cepivo okužba Koronavirus Avstralija

Četrtek, 5. 8. 2021, 17.02

3 leta, 1 mesec

V Sydneyju rekordno število okužb, avstralska Viktorija se znova zapira #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19

2

Oblasti v avstralski zvezni državi Viktorija so danes zaradi novih primerov okužb z novim koronavirusom razglasile že šesto zaprtje od začetka pandemije covid-19. V Novem Južnem Walesu, kjer prav tako veljajo strogi omejitveni ukrepi, pa so danes potrdili največ okužb v enem dnevu doslej – našteli so jih 262.

V skladu z novimi pravili v Viktoriji, ki bodo od drevi veljala sedem dni, bodo lahko prebivalci domove zapuščali le za nujne opravke, kot so nakupi hrane. Nove omejitve bodo ljudi doletele le teden dni po odpravi predhodnih.

Premier zvezne države Daniel Andrews je ob tem izrazil veliko razočaranje, a kot je dodal, mu spričo majhnega števila cepljenih tako z enim odmerkom cepiva proti covid-19, kaj šele z dvema, ne preostane drugega. Skrbi jih potrditev osmih novih okužb, za katere ne poznajo vira.

Z uveljavitvijo strogih ukrepov za zamejitev širjenja virusa v Viktoriji bodo ti veljali že za več kot polovico od 25 milijonov prebivalcev Avstralije.

Ukrepi le delno uspešni

V Sydneyju in še nekaj delih zvezne države Novi Južni Wales ukrepi veljajo že več tednov, a imajo tudi zaradi pretežno necepljenega prebivalstva le omejen uspeh. V zadnjem dnevu so v Novem Južnem Walesu potrdili celo največ okužb doslej, 262.

Skoraj vse so sicer odkrili v Sydneyju, a je zaradi določenega števila primerov v drugih okrožjih premierka Gladys Berejiklian omejitvene ukrepe – na čelu z navodilom, naj ljudje v pretežni meri ostajajo doma – razširila še na dodatna območja. Zaradi petih primerov v mestu Newcastle s 320 tisoč prebivalci so denimo oblasti tam za teden dni zaprle šole.

V Avstraliji so doslej z vsemi potrebnimi odmerki proti covid-19 cepili le 20 odstotkov prebivalcev, čemur botruje tako pomanjkljiva dobava cepiv kot oklevanje številnih.

potnika ZDA
Novice V ZDA več faz priprav za vstop cepljenih potnikov #video
velika Britanija letališče potniki
Novice Slovenija v očeh Angležev zelena, brez skrbi na pot, ne glede na cepljenje #video