Sreda,
3. 8. 2011,
17.40

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

bomba napad

Sreda, 3. 8. 2011, 17.40

8 let, 5 mesecev

Avstralska policija odstranila domnevno bombo na dekletu (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Avstralska policija je po desetih urah odstranila domnevno eksplozivno napravo, ki je bila pritrjena na telo nekega dekleta v Sydneyju.

Avstralski Sydney Morning Herald je poročal, da je nek moški vstopil v dom 18-letnega dekleta v sydneyjski soseski Mosman in ji okoli vratu pritrdil nekaj, kar naj bi bila eksplozivna naprava. Sama je obvestila policijo Dekle je ob 14.30 po krajevnem času poklicala policijo in jo obvestila o domnevni bombi. Na prizorišče dogodka je prispela posebna ekipa pirotehnikov.

Policija o dogodku sicer ni posredovala veliko informacij, sporočila je le, da je eksplozivna naprava še nedotaknjena in da jo preiskujejo. Dekle pa so uspeli rešiti.

Poskus izsiljevanja? Po nekaterih ugibanjih naj bi šlo za poskus izsiljevanja, žrtev pa naj bi imela stike z domnevnim storilcem, ki ji je pritrdil sumljivo napravo.

Ena najpremožnejših sosesk v Sydneyju Staršev dekleta v času dogodka ni bilo doma. Policija je zaradi preplaha o bombi evakuirala več okoliških hiš v soseski, ki velja za eno najpremožnejših v Sydneyju.