Četrtek,
9. 1. 2014,
21.49

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Igor Lukšič Dejan Židan FDV

Četrtek, 9. 1. 2014, 21.49

4 leta, 2 meseca

Židan zaupa Lukšiču, ki zavrača očitke v domnevni ovadbi zaradi javnega razpisa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Podpredsednik SD Dejan Židan zaupa predsedniku stranke in nekdanjemu šolskemu ministru Igorju Lukšiču, ki zavrača očitke o nepravilnostih pri razpisu, na katerem je FDV prejela sredstva ministrstva.

Med domnevno ovadenimi sta tudi sedanji minister SD za izobraževanje Jernej Pikalo in državni sekretar Aljuš Pertinač.

Finance so v sredo poročale, da je policija zaradi suma nepravilnosti pri javnem razpisu ministrstva za šolstvo, na katerem je leta 2009 zmagal projekt "Državljanska vzgoja" Fakultete za družbene vede (FDV), prejela anonimno ovadbo zoper Lukšiča, Pikala in Pertinača. Policija potrjuje, da je prejela anonimno ovadbo, a ne razkriva imen.

Pikalo je nepravilnosti že zavrnil, tudi Lukšič verjame, da jih ni bilo. Pertinač pa, kot je pojasnil, v času objave razpisa še ni bil zaposlen na ministrstvu.

Podpredsednik SD Židan je po današnji seji vlade pojasnil, da se je o tem pogovarjal s predsednikom stranke, ki mu je povedal, da očitki ne držijo. Židan mu zaupa in verjame, da bodo pristojni organi, ki zadevo preiskujejo, delali strokovno in samostojno. Ob tem zagotavlja, da SD vztraja pri standardih stranke.

"Če je bilo karkoli narobe, bodo pač morali nositi odgovornost" Prvak DeSUS Karl Erjavec je pred sejo vlade dejal, da zadevo težko komentira, saj o tem premalo ve. To naj policija po njegovih besedah razišče ter s tem seznani javnost in vlado. "Če je bilo karkoli narobe, bodo pač morali nositi odgovornost," je poudaril Erjavec.

Minister za infrastrukturo Samo Omerzel, ki pa je sam tarča očitkov zaradi poslovanja njegovega podjetja z državo, pravi, da na vse to gleda z distanco. Kot je pojasnil, je namreč osebno doživel, kaj pomeni medijska diskreditacija brez resne osnove.

"Naj ustrezni organi opravijo svoje. Nikakršnih odločitev ne smemo sprejemati na osnovi poročanja medijev," je opozoril. Če pa bodo ustrezni organi karkoli odkrili, je Omerzel prepričan, da se bodo vsi ministri v tej vladi odgovorno odzvali.