SiolNET. Novice Slovenija
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Žerjav k sodelovanju pozval obe največji stranki

4

termometer

Člani glavnega odbora stranke SLS so se popoldne sestali na seji, kjer so obravnavali izide predčasnih volitev, aktualne politične razmere in položaj stranke po volitvah.

Predsednik stranke Radovan Žerjav je ob robu seje pozval k sodelovanju obe največji stranki ter ponovno poudaril, da SLS ne bo vstopila v koalicijo. Obenem je dejal, v takšno koalicijo, kot se nakazuje, da bo, torej stranka Zorana Jankovića, lista Gregorja Viranta in SD, stranka SLS zagotovo ne bo šla.

"Zmagovalec volitev mora dobiti priložnost" Ob vprašanju glede možnega razmisleka o koaliciji razuma z listo Gregorja Viranta, SD in SLS je Žerjav poudaril, da je potrebno spoštovati rezultate volitev. "Zmagovalec volitev mora dobiti priložnost za sestavo vlade, če pa tega ne bo zmogel, pa se odpre še mnogo drugih vprašanj," je dejal.

"Smo v krizi, kjer je sodelovanje potrebno" Izpostavil je tudi, da je potrebno izkoristiti vse aktivnosti, da bi lahko sodelovali dve največji stranki. Kot je dodal, se ne smemo sprijazniti s stereotipom, da kaj takega ni mogoče. "Smo v krizi, kjer sodelovanje je potrebno, pomagala pa bo tudi SLS," je Žerjav poudaril.

Ob tem je izrazil tudi prepričanje, da je potrebno interventni zakon sprejeti še pred novim letom. SLS pričakuje, da če tega ne bo pripravila vlada, ga bodo poslanske skupine, ki imajo največjo moč. "Mi smo pripravljeni interventni zakon sprejeti še v tem letu, ker mislimo, da je nujen," je Žerjav še izrazil prepričanje stranke.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin