Nedelja,
17. 2. 2013,
9.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Gorenjska

Nedelja, 17. 2. 2013, 9.40

8 let

Zaživela kartica ugodnosti za goste Gorenjske

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Letos bo v polni meri zaživela Zelena kartica gosta Gorenjske, s katero lahko gostje koristijo posebne ugodnosti.

Trenutno je v ponudbo vključenih preko 190 ponudnikov namestitve in različnih športnih, kulturnih in drugih zanimivosti ter gostinskih storitev.Izdelana pa je bila tudi posebna aplikacija, prva te vrste v Sloveniji. Danes so se na uvajalnem seminarju oziroma posvetu na Bledu zbrali različni partnerji kartice. Na eni strani so to imetniki namestitev, ki gostom predajo kartico in jih seznanijo z njo. Na drugi strani pa so ponudniki različnih atrakcij in storitev po vsej Gorenjski. Kartica ima že 190 partnerjev. "Vrata pa smo pustili odprta in bomo vse do septembra, ko bo izšel drugi katalog, še sprejemali nove partnerje," je pojasnila direktorica Turizma Bled Eva Štravs Podlogar. Osnovni namen povezovanja turističnih ponudnikov prek Zelene kartice gosta Gorenjske je podaljšati bivanje turistov na Gorenjskem, saj prek kartice gost, ki vsaj enkrat prenoči na Gorenjskem, izve, kaj vse lahko na Gorenjskem še preizkusi in kako bogata je naravna in kulturna dediščina ter rekreacijska ponudba regije.

Povprečna doba bivanja se na Gorenjskem že nekaj let krajša

Tako naj bi gostje, ki kar 92 odstotkov vseh nočitev na Gorenjskem opravijo v štirih osrednjih turističnih občinah, spoznali tudi izjemno bogato ponudbo drugih gorenjskih krajev. V želji, da bi preizkusili še kakšnega od predlogov in ugodnosti s kartice, pa podaljšajo svoje bivanje na Gorenjskem, kjer se sicer povprečna doba bivanja že nekaj let krajša.

"Kartica bo sprožila bolj poglobljeno sodelovanje turističnih ponudnikov na Gorenjskem," je prepričana direktorica Zavoda za turizem in kulturo Žirovnica Maja Zupan, ki računa tudi na to, da se bodo gostje na Gorenjsko še vračali, saj bodo prek kartice in spremljajočega kataloga videli, kaj vse regija ponuja.

V projekt vključene vse gorenjske občine

"Gorenjci se bomo prvi povezali na tak način, da bodo naši gostje lahko dobili kartico v fizični obliki skupaj s katalogom," je povedala Štravs Podlogarjeva in dodala, da so hkrati razvili tudi elektronsko kartico oziroma aplikacijo. Ena najmodernejši oziroma prva te vrste, ki je bila izdelana v Sloveniji, je tudi aplikacija za pametni telefon, ki bo olajšala iskanje najbližjih, najljubših ali najbolj ugodnih nastanitev, turističnih zanimivosti ali popustov.

Izdelave kartic so se na Gorenjskem lotili v okviru projekta Regionalne destinacijske organizacije Gorenjske, ki jo vodi Turizem Bled. Za 600.000 evrov vreden projekt, v katerega je vključenih vseh 18 gorenjskih občin, so več kot polovico sredstev pridobili iz evropskih skladov za regionalni razvoj. Projekt se prihodnje leto izteče, vendar pa so gorenjski turistični ponudniki prepričani, da gre za pomembno naložbo v prihodnost in da morajo nadaljevati zgodbo o sodelovanju in uspehu.