Ponedeljek,
29. 6. 2020,
9.52

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

67

Natisni članek

Slovenska vojska

Ponedeljek, 29. 6. 2020, 9.52

3 leta, 10 mesecev

Zaradi vzklikanja "izdajalci" sindikat ovadil protestnika #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,95

67

Sindikat vojakov Slovenije je zaradi vzklikanja "izdajalci" pripadnikom vojske in garde pred proslavo ob dnevu državnosti ovadil enega od protestnikov. Takšnih vzklikov si pripadniki Slovenske vojske ne zaslužijo, so prepričani v sindikatu.

Kot so ob tem zapisali v Sindikatu vojakov Slovenije (SVS), ostro obsojajo nedopustna ravnanja posameznikov pred državno proslavo v Ljubljani. "Vzklikanja izdajalci si pripadniki Slovenske vojske v službi domovini ne zaslužijo," pravijo.

Ne razumejo, zakaj se Pahor ni odzval

Ob tem pozdravljajo obsodbo ravnanj posameznikov s strani ministra za obrambo Mateja Tonina, ker pa zaradi sramotenja Slovenske vojske ni ukrepal, so se v SVS odločili, da za zaščito pripadnikov Slovenske vojske ukrepajo, zato so ovadili neznanega storilca. "Ne razumemo pa vrhovnega poveljnika Slovenske vojske, predsednika države Boruta Pahorja, da se na nedopustna sramotna ravnanja ni odzval in takšno početje ostro obsodil," so zapisali v sindikatu. 

Slovenska vojska
Novice Sindikat ministrstva za obrambo močno obsoja dogodke na proslavi #video

Dopuščajo demokratično izražanje mnenj, a le do meje, ko to ne preide v kazniva dejanja

"Zaradi sramotenja pripadnikov Slovenske vojske ter Gardne enote in s tem Republike Slovenije z vzklikanjem IZDAJALCI, je SVS ovadil neznanega storilca na Okrožno državno tožilstvo zaradi sramotenja Republike Slovenije. V SVS dopuščamo demokratično izražanje mnenj na javnih shodih, a le do meje, ko to ne preide v kazniva dejanja," so ob tem zapisali v SVS.

slovenska vojska | Foto: STA , Foto: STA ,

"Žaljivi nastopi se iz parlamenta selijo na ulico"

"V Sindikatu vojakov Slovenije se ne moremo znebiti občutka, da se žaljivi nastopi zoper Slovensko vojsko iz parlamenta selijo na ulico med državljanke in državljane Slovenije. Naj spomnimo samo na izjavo poslanca o pošiljanju pripadnikov Slovenske vojske na roparske misije na Bližnji vzhod. V Sloveniji ne moremo in ne smemo dopustiti ter nemo spremljati, da bo žaljenje in sramotenje Slovenske vojske in njenih pripadnikov postalo družbeno sprejemljivo, še posebej ne s kaznivimi dejanji. Občutkov pripadnikov Slovenske vojske ob žalitvah in sramotenju raje ne poskušamo opisovati, saj bi se mnogi najraje zjokali. Zagotovo pa takšen odnos do pripadnikov Slovenske vojske ni spodbuden za pridobivanje novih vojakov in zato je treba storilce kaznovati," so dodali.

V Sindikatu vojakov Slovenije pričakujejo, da bodo ustrezni postopki organov pregona zoper posamezne storilce, ki so označili pripadnike Slovenske vojske za izdajalce, izvedeni prioritetno in da se takšno početje čim prej sankcionira ter splošno javno obsodi.