Ponedeljek,
4. 3. 2013,
15.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kranj

Ponedeljek, 4. 3. 2013, 15.33

8 let

Zaključuje se obnova starega mestnega jedra Kranja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V starem mestnem jedru Kranja se po prekinitvi del v času zime nadaljuje zadnja faza šest milijonov evrov vrednega projekta obnove ulic.

Do konca julija bodo v Kranju prenovili še Poštno ulico z mostom čez Kokro, zgradili bodo vstopni paviljon v kostnico, uredili dostop do rovov pod starim Kranjem in dokončali obnovo vrta gradu Khislstein. V okviru projekta obnove ulic mestnega jedra so v Kranju v letih 2011 in 2012 že popolnoma obnovili Vodopivčevo in Cankarjevo ulico ter Glavni in Trubarjev trg. Do 31. julija pa morajo biti zaključena še preostala dela, ki so jih začeli izvajati danes, so sporočili z Mestne občine Kranj.

Dela sofinancira tudi EU Pogodbena vrednost celotnega projekta je 4,86 milijonov evrov za gradbena in 1,2 milijona evrov za arheološka dela. Operacijo v višini 85 odstotkov upravičenih stroškov sofinancira EU.

Pripravljajo se tudi na ureditev kanalizacijskega in vodovodnega omrežja V Kranju se medtem pripravljajo tudi na začetek obsežnega projekta ureditve kanalizacijskega in vodovodnega omrežja, za katerega pa evropska sredstva še niso povsem zagotovljena. Ministrstvo za kmetijstvo in okolje je občini konec februarja prižgalo zeleno luč za objavo razpisov z odložilnim pogojem za izvedbo del. Tako je občina v petek objavila prve tri razpise v okviru tako imenovanega projekta Gorki, ki je skupaj vreden kar 68 milijonov evrov.

Izvajalci za izgradnjo kanalizacijskega omrežja v aglomeracijah Kranj, Bitnje-Žabnica in Kokrica se lahko na razpis prijavijo do 10. aprila. Razpis za storitve gradbenega nadzora za odvajanje in čiščenje komunalnih odpadnih voda v porečju Zgornje Save in na območju Kranjskega in Sorškega polja se izteče 11. aprila, razpis za storitve informiranja in obveščanja javnosti v okviru projektov rekonstrukcije centralne čistilne naprave in gradnje kanalizacijskega omrežja pa se izteče že 25. marca.