SiolNET. Novice Slovenija
1,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Z golimi posnetki iz videoklica izsiljeval žrtev

1,13

termometer

žrtev spletno nasilje cyberbully | Storilci pri takih izsiljevanjih izkoriščajo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost uporabnikov. Poleg finančne škode pa izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči tudi hudo psihično stisko. | Foto: Thinkstock
Storilci pri takih izsiljevanjih izkoriščajo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost uporabnikov. Poleg finančne škode pa izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči tudi hudo psihično stisko. Foto: Thinkstock

Po komunikaciji z žrtvijo je izsiljevalec izrabil njeno preveliko zaupljivost in izkoristil gole posnetke iz videoklica. Žrtvi je zagrozil, da bo posnetke javno objavil, če oškodovanec ne bo plačal določene odškodnine. Čeprav je izsiljevalcu žrtev denar nakazala, se izsiljevanje ni končalo in žrtev je dejanje prijavila policiji.

Včeraj so kranjski policisti obravnavali prijavo izsiljevanja, povezanega z golimi posnetki. Čeprav je žrtev storilcu večkrat nakazala denar, da ta ne bi objavil posnetkov, je izsiljevalec še naprej zahteval denar. Oškodovanec je zato moral dejanje prijaviti policiji, je povedal Bojan Kos s Policijske uprave Kranj.

Policija Novice Moški padel s strehe in umrl

Storilci izkoristijo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost uporabnikov

Storilci pri takih izsiljevanjih izkoriščajo nevednost, naivnost, preveliko zaupljivost in osamljenost uporabnikov. Poleg finančne škode pa izsiljevanje z intimnimi posnetki uporabnikom povzroči hudo psihično stisko. Vse skupaj se vedno začne na videz nedolžno, z izmenjavo sporočil, spoznavanjem prek aplikacije ali pogovorom.

revščina Posel danes Na seji ESS zagotovili večja neto izplačila #video

"Po nekaj stikih neznanec izkoristi informacije, ki jih je o sebi dala žrtev, in jo pripravi do tega, da mu pošlje svojo golo fotografijo ali da se sleče, v skrajnih primerih celo samozadovoljuje pred kamero. Neznanec to snema in izkoristi za izsiljevanje," je opisal Kos.

Policija zato svetuje, da varujemo svojo zasebnost in nikoli ne delimo svoje intime ali podatkov prek družbenih omrežij ali računalniških oziroma telefonskih aplikacij.

Mihajlo Dianov Novice Strašljive fotografije ukrajinskega vojaka, ki spominjajo na grozote druge svetovne vojne #foto Sebastjan Cimirotić Cime Sportal Pomembna novost v življenju Cimeta Milan Brglez Novice SD: Zavedamo se, da smo pri Brglezu kršili zakon policija, Islandija Novice Na Islandiji zaradi načrtovanja terorističnega napada pridržali štiri osebe

Komentarji

3

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin