Ponedeljek,
23. 9. 2024,
10.54

Osveženo pred

3 dni, 19 ur

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Natisni članek

Trajnost noad požar Kras Radenska pogozdovanje z droni PR članek

Ponedeljek, 23. 9. 2024, 10.54

3 dni, 19 ur

Z droni za zeleni Kras: pomaga lahko vsak!

Oglasno sporočilo

Na Zemlji vsako minuto izgine za 27 nogometnih igrišč gozdov, zato so projekti obnove gozdov izredno pomembni. V Radenski že peto leto skrbijo za pogozdovanje prizadetih območij, ki bo tokrat potekalo iz zraka. S pomočjo brezpilotnih letalnikov in semenskih bombic bodo letos ozelenili Kras, z aktivacijo kuponov za pogozdovanje pa k inovativni akciji lahko prispevate tudi vi.

Pogozdovanje_z_dronom_Radenska | Foto: RADENSKA D.O.O. Foto: RADENSKA D.O.O.

Največji požar v zgodovini samostojne Slovenije, ki je pred dobrima dvema letoma divjal na Krasu, je za sabo pustil popolno opustošenje prej biotsko bogatih gozdov. Z vnemo strokovnjakov, prostovoljcev in podpornikov pa številna pogorišča postopno dobivajo svojo prejšnjo podobo.

Na pomoč so jim priskočili tudi v Radenski, kjer so s prostovoljskimi ekipami zaposlenih že tri mesece po požaru začeli nabirati avtohtona drevesna semena. Z letošnjo veliko akcijo pogozdovanja stopajo še korak dlje, saj bodo poskrbeli tudi za pogozditev težje dostopnih območij. Pri tem si bodo pomagali z inovativno uporabo brezpilotnih letalnikov (dronov) in posebnimi semenskimi bombicami, ki bodo poskrbele, da bo Kras ponovno zaživel v svoji zeleni podobi.

IMG_9449_Radenska_1200 | Foto: RADENSKA D.O.O. Foto: RADENSKA D.O.O.

Aktivirajte kupon in pomagajte pri pogozdovanju Krasa

Letošnjo akcijo pogozdovanja, ki je na Krasu predvidena na začetku novembra, lahko enostavno podpre prav vsak. Na spletni platformi www.dobre-stvari.com lahko sodelujete v izobraževalnem kvizu na temo biotske raznovrstnosti, vsak odgovor na vprašanje pa aktivira kupon, s katerim bo Radenska Adriatic pogozdila dodaten kvadratni meter kraških požarišč. Pridružite se gibanju za bolj zeleno Slovenijo, saj vsako zeleno dejanje šteje!

Radenska-presskit-A5-digital-SLO (1) | Foto: Cilj je preseči mejnik – sto tisoč zasajenih dreves

V zadnjih štirih letih je Radenska Adriatic v Sloveniji in na Hrvaškem skupaj zasadila že več kot 80 tisoč dreves. Nadejajo se, da bodo z novimi aktivnostmi poskrbeli za najmanj 20 tisoč dodatnih dreves. Še bolj bodo veseli, če z inovativnim načinom pogozdovanja številko presežejo – tudi s pomočjo poslovnih partnerjev in kupcev.

"Verjamemo, da sta trajnostni razvoj in odgovorno poslovanje temelj razvoja vsake družbe. S kampanjo obenem vabimo javnost k nakupu Radenske v povratni stekleni embalaži, ki je okolju najprijaznejša, saj povratno steklo v svojem življenjskem ciklu proizvede za 85 odstotkov manj emisij CO2 kot nepovratna embalaža," je pojasnil Marian Šefčović, direktor Radenske Adriatic.

Več o pogozdovanju in trajnostnih pobudah Radenske na www.srcnozajutri.si.

Naročnik oglasnega sporočila je RADENSKA D. O. O.