Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 10. 2023,
13.50

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

humanitarna pomoč Rdeči križ donacija

Četrtek, 26. 10. 2023, 13.50

6 mesecev, 1 teden

Velika donacija slovenskega trgovca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
donacija Mercator | Član poslovodstva Mercatorja Hrvoje Bošnjak je donacijo predal namestnici generalne sekretarke Rdečega križa Slovenije mag. Nuški Jerman. | Foto Mercator

Član poslovodstva Mercatorja Hrvoje Bošnjak je donacijo predal namestnici generalne sekretarke Rdečega križa Slovenije mag. Nuški Jerman.

Foto: Mercator

Mercator je v sodelovanju s partnerskimi dobavitelji ter humanitarnima organizacijama Slovenska karitas in Rdeči križ Slovenije izvedel humanitarno akcijo Najboljši SOSedje skupaj pomagamo. V sodelovanju z več kot 60 partnerskimi dobavitelji je doniral deset odstotkov od prodaje več kot 350 vrst izbranih izdelkov in zbral 223.836 evrov, ki bodo prek humanitarnih organizacij razdeljeni prizadetim v poplavah. 

Tomislav Kramarić, predsednik poslovodstva družbe Mercator, je poudaril, da so prvi trgovec, ki je za pomoč prizadetim v poplavah povezal dobavitelje in kupce ter s pomočjo najuglednejših humanitarnih organizacij poskrbel za transparentno distribucijo zbranih sredstev. "Vsem partnerjem in zvestim kupcem se iskreno zahvaljujemo za dragocene prispevke."

Slovenska karitas se zahvaljuje kupcem zbranih artiklov in družbi Mercator za učinkovito sodelovanje pri zbiranju pomoči po poplavah. Generalni tajnik Slovenske karitas Peter Tomažič je povedal: "Še posebej smo veseli zbranih denarnih sredstev v akciji s prispevki od kupljenih izdelkov, saj Karitas še vedno pomaga več kot 2.000 gospodinjstvom z večjo škodo in slabšo socialno sliko. Prizadeti ob poplavah bodo potrebovali vsestransko podporo tudi v prihodnjih mesecih."

Namestnica generalne sekretarke Rdečega križa Slovenije mag. Nuška Jerman se je zahvalila Mercatorju, da se je klicu na pomoč odzval tudi po nedavnih poplavah, ko se je v nezavidljivem položaju znašlo več kot deset tisoč gospodinjstev. "Zbrana sredstva bodo topel obliž za tiste, ki to najbolj potrebujejo," je poudarila.

donacije Henkel
Novice Henkel prizadetim v poplavah pomaga z donacijo, vredno dobrih 452 tisoč evrov
Dol pri Ljubljani, poplave, Telekom Slovenije, GVO
Novice Tudi Telekom Slovenije priskočil na pomoč poplavljenim
RKS_3
Novice Henkel pomaga z donacijo izdelkov v vrednosti dobrih 452 tisoč evrov
Ne spreglejte