Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 11. 2015,
8.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

begunci migranti Hrvaška Slovenija

Nedelja, 22. 11. 2015, 8.56

8 let

V Slovenijo vstopilo že več kot 252 tisoč migrantov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Od sredine oktobra je v Slovenijo vstopilo 252.257 migrantov. Danes do 18. ure je v državo že vstopilo 3.109 migrantov, v Dobovi pa pričakujejo še en vlak s 1061 migranti.

19.21 DOBOVA V nastanitvenih in sprejemnih centrih po državi je bilo ob 18. uri 672 migrantov, največ v Dobovi. Od 20. oktobra je državo zapustilo 241.965 migrantov.

19.10 DOBOVA Na mejni prehod Dobova so danes v spremstvu hrvaških policistov prispeli trije vlaki z nekaj več kot 3.100 migranti. Okoli 19.30 pričakujejo naslednji vlak z nekaj več kot tisoč tujci. Večina beguncev je že prestopila v Avstrijo. Tako je bilo zvečer v nastanitvenem centru v Šentilju le pet oseb, na Vrhniki šest in v Gornji Radgoni eden.

14.00 MÜNCHEN Sirska begunka je več kot 3.000 kilometrov dolgo pot od svoje domovine do begunskega centra v Münchnu prepotovala z želvo, ki jo je imela spravljeno v jakni, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Očitno ji je želva toliko pomenila, da jo je vzela s seboj na naporno pot in je ni želela prepustiti usodi v Siriji," je povedal direktor münchenskega zavetišča za plazilce Markus Bauer. "Ljubezen do živali nima meja," je dodal.

Pristojni so želvo zasegli zaradi nezakonitega vnosa in neprimernega transporta ter jo izročili zavetišču za plazilce.

11.00 BEOGRAD Predsednik Evropskega sveta Donald Tusk je med obiskom Beograda v soboto tamkajšnjim oblastem sporočil, da se Srbija lahko zanese na stalno podporo Evropske unije pri soočanju z begunsko krizo.

Srbski premier Aleksandar Vučić pa je dejal, da je Srbija pripravljena pomagati sosednjim državam, vendar pa pričakuje tudi obsežno rešitev s strani EU.

8.50 GORNJA RADGONA V nastanitvenem centru v Gornji Radgoni je trenutno nastanjenih 592 migrantov, ki so jih okoli polnoči pripeljali iz Dobove. V sprejemnih centrih v Petišovcih in Dolgi vasi ter v nastanitvenem centru v Lendavi trenutno ni migrantov.

7.00 DOBOVA Danes nekaj po 3. uri je pripeljal vlak s 1035 tujci. Po prihodu v Slovenijo so tujcem nudili zdravstveno in humanitarno oskrbo, policisti pa opravljajo varnostne preglede in postopke evidentiranja. Trenutno je na železniški postaji v Dobovi 540 tujcev, ki bodo v spremstvu slovenskih policistov nekaj po 8. uri nadaljevali pot proti Jesenicam. V sprejemnem centru v Dobovi je okoli 600 tujcev.

Po napovedih hrvaških varnostnih organov v Dobovi okoli 7.30 pričakujemo vlak, na katerem naj bi bilo 1083 migrantov.

6.00 DOBOVA Včeraj je na mejni prehod za mednarodni železniški promet Dobova v spremstvu hrvaških policistov s tremi vlaki prispelo 2952 migrantov. Vsi so po končanih postopkih v spremstvu slovenskih policistov nadaljevali pot proti Jesenicam, Šentilju in Gornji Radgoni.

6.00 LJUBLJANA Uprava RS za zaščito in reševanje je s preostalimi službami izvajala aktivnosti v zvezi z zagotavljanjem potrebnih materialno tehničnih sredstev za namestitev in oskrbo v namestitvenih enotah in sprejemnih centrih. V aktivnostih je v soboto sodelovalo 244 pripadnikov CZ, članov organizacij in društev s področja zaščite, reševanja in pomoči, humanitarnih organizacij, prostovoljcev in delavcev URSZR ter 30 pripadnikov Slovenske vojske. Skuhanih in razdeljenih je bilo 3.621 toplih obrokov hrane, 360 litrov čaja, 1087 kilogramov kruha ter 150 litrov mleka. Ob dostavi napitkov je bila dostavljena še topla voda za pripravo otroške hrane.

Včeraj ob 21. uri je bilo v sprejemnih in nastavitvenih centrih zasedenih 1828 mest od razpoložljivih 9413.

Ne spreglejte