Četrtek,
3. 6. 2021,
20.01

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

18

Natisni članek

kopalke Izola

Četrtek, 3. 6. 2021, 20.01

2 leti, 10 mesecev

V Izoli se ne smete več sprehajati v kopalkah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,09

18

kopalke, lepo telo, ženska, morje, plaža | Slika je simbolična. | Foto Getty Images

Slika je simbolična.

Foto: Getty Images

Izolski občinski svet je na današnji seji v drugem branju soglasno potrdil nov odlok o javnem redu in miru, ki med drugim prinaša prepoved gibanja v kopalkah na javnih površinah, razen na območju kopalnih voda. Prav tako so določili globo v višini 200 evrov za lastnike psov, če na sprehod ne bodo vzeli plastičnih vrečk.

Z novim odlokom se zagotavlja pravno podlago za urejanje javnega reda in miru na območju občine ter za izrekanje glob v primeru kršitev odloka. Občina bo tako izpolnjevala naloge, ki zanjo izhajajo iz zakonskih in občinskih predpisov. S sprejemom pred začetkom poletne sezone pa si želijo sistemsko urediti več perečih področij, med njimi sprehajanje po mestu v neprimerni opravi oziroma kopalkah, so zapisali na izolski občini.

Tako je določena prepoved gibanja v kopalkah, brez oblačil ali dela oblačil nad pasom ali pod njim na javnih površinah, razen na območjih kopalnih voda. Prav tako se prepoveduje "rezerviranje" površin na plažah z brisačami.

Bohinj
Novice Kolesa, kopalke, napihljive blazine … Nove omejitve v Bohinju.

Kazni prepolovili

Med ključnimi dopolnili, ki so jih vključili v odlok pred drugim branjem, pa je prepolovitev kazni za lastnike psov, če s sabo nimajo plastičnih vrečk, s 400 na 200 evrov, kar so sprejeli na predlog svetnice SD Romine Kralj.

Dodatno odlok določa, da morajo lastniki živali poleg vrečk za pasje iztrebke s seboj nositi vodo v steklenici za splakovanje oziroma redčenje urina.

Mir in red

Skladno z besedilom se prepoveduje tudi organiziranje piknikov na kopališčih, parkiriščih in drugih javnih površinah ter popivanje in prenočevanje v parkih, na tržnicah in avtobusnih postajališčih.

Kot je med razpravo poudaril župan Danilo Markočič, v Izoli "želimo imeti mir, želimo imeti red". Kot je dodal, bodo obiskovalce predvsem opozarjali, če pa to ne bo zaleglo, pa bodo sledile tudi kazni.