SiolNET. Novice Slovenija
0,12

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V DZ zaživel nadstrankarski forum mlajših poslancev

0,12

termometer

Lucija Tacer | Lucija Tacer je bila izbrana za predsednico Kluba mladih poslancev. | Foto: STA
Lucija Tacer je bila izbrana za predsednico Kluba mladih poslancev. Foto: STA

Skupina petih najmlajših poslancev DZ se je sklenila povezati v nadstrankarski forum mlajših poslancev, ki jih druži skupen interes zastopati mlajše poslance. Na uvodnem sestanku so za predsednico Kluba mladih poslancev izvolili poslanko Svobode Lucijo Tacer, ki obljublja, da bodo pod njenim vodstvom v šestmesečnem mandatu odprli vprašanja mladih.

Klub mladih poslancev ob predsednici Tacerjevi sestavljajo še poslanec SDS Andrej Hoivik, poslanec Svobode Lenart Žavbi, poslanka Svobode Sara Žibrat in poslanec SD Damijan Zrim, so sporočili iz DZ.

Kot so še pojasnili, gre za forum, ki omogoča vsem mladim volivkam in volivcem izmenjavo idej in opažanj ter za opozarjanje na težave, ki pestijo tako mlade doma kot po svetu. V nadaljevanju se bodo tako sestali s predstavniki Mladinskega sveta Slovenije, klub pa se je pridružil tudi Interparlamentarni uniji, pri kateri kot telo za najmlajše poslance do 30 let deluje tudi Forum mladih parlamentarcev, so še zapisali.

Državni zbor 30. obletnica Novice Aprila se bodo plače povišale tudi poslancem Hrana. pomanjkanje. Cene. prazne police. višanje cen. žito. suša. žita. račun. Novice DZ odločil: izdaja računa bo znova obvezna Pavel Rupar Novice Rupar: Predsednica DZ nas ni želela sprejeti, da bi vložili predlog zakona
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin