Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 4. 2008,
12.17

Osveženo pred

7 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 8. 4. 2008, 12.17

7 let, 1 mesec

Tudi odvetniki grozijo s protestom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Odvetniški zbornici Slovenije vlado pozivajo, naj predlog zakona o odvetniški tarifi in predlog sprememb zakona o odvetništvu nemudoma umakne iz parlamentarne procedure.

V nasprotnem primeru bodo odvetniki začeli priprave na stavko oz. določeno obliko protesta, je pojasnil predsednik zbornice Miha Kozinc. V tem primeru se po njegovih besedah lahko zgodi, da se odvetniki ne bodo udeleževali razprav na sodiščih. To pa posledično pomeni nove sodne zaostanke. Šturm: Svoboda izražanja mnenj je ustavna pravica Pravosodni minister Lovro Šturm je v odzivu na napoved odvetniške stavke dejal, da je svoboda izražanja mnenj v tej državi ustavna pravica. Ob tem je opozoril, da je zakon v parlamentarni proceduri in jih vlada ne more več umakniti. "Zdaj je vse to v rokah parlamenta," je dejal minister.

Kozinc: Vlada lahko še umakne svoj predlog

Nasprotno pa ima po Kozinčevem mnenju predlagatelj do točke, ko je razpisana obravnava na seji DZ, vedno pravico umakniti predlog. Glede na to, da predlog sprememb zakona o odvetništvu še ni bil obravnavan, ga lahko vlada umakne. Predlog sprememb zakona o odvetništvu bo na današnji seji obravnaval parlamentarni odbor za notranjo politiko, javno upravo in pravosodje.

Odvetniki podpirajo sodnike Odvetniška zbornica je na skupščini podprla sodnike pri uveljavljanju njihovega socialnega položaja in ugleda v družbi. Sprejeli so stališče, da so s sodniki na isti strani pri zagotavljanju ugleda pravosodja.

Ne spreglejte