Sobota,
13. 2. 2021,
12.41

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,84

111

Natisni članek

Matej Tonin Rožnik cerkev

Sobota, 13. 2. 2021, 12.41

3 leta, 2 meseca

Podoba Tonina na pročelju cerkve na Rožniku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,84

111

Na pročelje cerkve Marijinega obiskanja na Rožniku so neznanci nalepili podobo obrambnega ministra Mateja Tonina. Ta se je na dogodek že odzval.

Na mrzlo, a sončno jutro se je marsikdo iz prestolnice odpravil na priljubljeni Rožnik nad Tivolijem. Na vrhu Cankarjevega vrha je lahko na pročelju cerkve opazil nalepljeno sliko predsednika stranke NSi in obrambnega ministra Mateja Tonina na električni rolki, s katero je predlani začel nastop na programski konferenci NSi.

Tonin: Samo še korak dalje in bodo ogrožena človeška življenja

Tonin se je že odzval na družbenem omrežju Twitter in zapisal, da se mazaške akcije nadaljujejo. "Očitno so naši nasprotniki spoznali, da so šli s kljukastimi križi in zahtevami po smrti predaleč. To je očitno nov pristop, ki bi se mu samo nasmehnil, če ne bi šlo za uničevanje tuje lastnine in kulturnega spomenika," je sporočil Tonin.

"Delitve, ekstremizem in sovražni govor se že udejanjajo v vandalizmu. Samo še korak dalje in bodo ogrožena človeška življenja. To norost lahko ustavimo samo skupaj. Zdravilo je v strpnosti, dialogu in sodelovanju. Strnimo vrste za Slovenijo, ne drug proti drugemu," je še zapisal.

NSi: Pročelja zgradb ne smejo postati prostor za samovoljno izmenjavo mnenj

V NSi so medtem na omenjenem družbenem omrežju zapisali, da uničevanje tuje lastnine ne sodi v našo družbo, pročelja zgradb in kulturni spomeniki pa da ne smejo postati prostor za samovoljno izmenjavo mnenj. "Eden od pravih prostorov za to je državni zbor, ki mu je treba vrniti ugled, da bo postal simbol demokracije in sobivanja različnosti," so navedli.

Spomnili so, da so v poslanski skupini NSi skupaj s kolegi poslanci iz SDS, SMC, SNS in narodnih skupnosti ravno ta teden podali poziv k umiritvi strasti in bolj kulturnemu izražanju mnenj v parlamentarnih razpravah v obliki zahteve za nujno seje dveh državnozborskih odborov. "Potrebnih bo več korakov, a v NSi verjamemo, da je to edina mogoča pot, ki nas vodi v prihodnost," so sklenili.