SiolNET. Novice Slovenija
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tomaž Gantar - biografija

2

termometer

Ministrstvo za zdravje bo tudi vnaprej vodil zdravnik, tokrat specialist urologije in sodni izvedenec za področje kirurgije.

51-letni Tomaž Gantar je od 1988 zaposlen v Splošni bolnišnici Izola, ki jo je nekaj časa tudi vodil kot v. d. direktorja in nato kot poslovni direktor. Med leti 2006 in 2010 je bil tudi župan Pirana.

Leta 1995 je postal sodni izvedenec za področje kirurgije Gantar je bil rojen 21. marca 1960 v Kopru. Leta 1987 je diplomiral na Medicinski fakulteti v Ljubljani, specialistični izpit iz urologije pa je opravil leta 1994. Leto kasneje je postal tudi sodni izvedenec za področje kirurgije. V času svojega strokovnega dela se je udeležil številnih medicinskih seminarjev, simpozijev in kongresov doma in v tujini, med letoma 2004 in 2006 je predaval pri predmetu kirurgija na Visoki šoli za zdravstvo Izola.

Od leta 1988 je redno zaposlen v Splošni bolnišnici Izola, leta 1999 je bil imenovan za v. d. direktorja Splošne bolnišnice Izola, leto kasneje pa za poslovnega direktorja omenjene bolnišnice. Mandat je redno zaključil v letu 2004.

Njegovo delo v bolnišnici je zaznamovala tudi obtožba na račun napačnega predpisovanja zdravila eritropoetin v letih 1999-2001, pri čemer so Gantarju očitali napeljevanja h goljufiji, a mu je senat okrožnega sodišča v Kopru leta 2010 oprostil obtožb.

Med leti 2006 in 2010 je kot župan vodil Občino Piran Od leta 2002 do 2004 je bil občinski svetnik v Mestni občini Koper, nato pa je med leti 2006 in 2010 kot župan vodil Občino Piran. Na župansko mesto se je zavihtel kot predsednik stranke Piran je naš, po vzoru stranke Koper je naš koprskega župana Borisa Popoviča, s katerim sta bila politična zaveznika in sodelavca.

Gantar, ki je ves čas in brez prekinitve opravljal tudi delo zdravnika specialista v urološki ambulanti izolske bolnišnice, je bil tudi Popovičev zdravnik po prometni nesreči. Prvič je postal Gantar vodja Popovičevega kabineta leta 2004, kjer je vztrajal dve leti, na istem mestu pa je bil zaposlen tudi v letu 2011.

Pred državnozborskimi volitvami pa Popovič in Gantar nista storila političnih potez. Popovičeva stranka Avion je namreč prispevala kandidate za poslance na listi SDS, medtem ko je Gantar kandidiral na listi DeSUS, a v parlament ni prišel.

Gantar je bil član več svetov zavodov in nadzornih svetov, med drugim tudi član in nato predsednik sveta Splošne bolnišnice Izola in član sveta Zavoda za zdravstveno varstvo Koper.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin