Sobota,
28. 1. 2023,
7.41

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

5

Natisni članek

Jesenice Kranjska Gora zdravnik pomoč vozilo urgenca reševalci

Sobota, 28. 1. 2023, 7.41

1 leto, 3 mesece

Tega v Kranjski Gori še niso imeli

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,60

5

rešilec | Pridobitev bo pomembna za občane kranjskogorske občine, predvsem v viških sezone pa tudi za vse obiskovalce, turiste, smučarje, obiskovalce gora in druge, so izpostavili v Osnovnem zdravstvu Gorenjske. | Foto STA

Pridobitev bo pomembna za občane kranjskogorske občine, predvsem v viških sezone pa tudi za vse obiskovalce, turiste, smučarje, obiskovalce gora in druge, so izpostavili v Osnovnem zdravstvu Gorenjske.

Foto: STA

Na območju Kranjske Gore bo od danes vse dni v letu prisotno nujno reševalno vozilo. Tako bo prebivalcem, smučarjem in drugim obiskovalcem ter gostom zagotovljena hitrejša nujna medicinska pomoč. Gre za veliko pridobitev, za katero si je občina prizadevala že dlje časa.

Kot so sporočili iz Osnovnega zdravstva Gorenjske, bo nujno reševalno vozilo v prostorih Zdravstvene postaje Kranjska Gora in bo v primeru nujnih obolenj in poškodb aktivirano prek urgentnega centra Jesenice.

"Reševalno vozilo bo v Kranjski Gori prisotno cel dan, vse dni v tednu, celo leto," je povedal direktor Osnovnega zdravstva Gorenjska Matjaž Žura. Pojasnil je, da bosta v ekipi diplomirani zdravstvenik in zdravstveni tehnik reševalec, po potrebi pa se bo ekipi pridružil tudi zdravnik iz urgentnega centra na Jesenicah.

Direktorica Zdravstvenega doma Jesenice Maja Robič je izpostavila, da bo odziv zdaj hitrejši, saj bo dostopni čas krajši. Do zdaj so se namreč reševalci morali v Kranjsko Goro pripeljati z Jesenic. "Zato je stalno prisotno nujno reševalno vozilo v Kranjski Gori velika pridobitev za to občino, naš zdravstveni dom in urgentni center Jesenice," je poudarila Robičeva.

Žura je spomnil, da so si Osnovno zdravstvo Gorenjske in Zdravstveni dom Jesenice skupaj z Občino Kranjska Gora in tamkajšnjimi turističnimi delavci zaradi velikega obiska Kranjskega Gore že dlje časa prizadevali za boljšo dostopnost do nujne medicinske pomoči. 

S prošnjo za dodelitev ekipe nujnega reševalnega vozila so se obrnili na ministrstvo za zdravje, ki je oktobra predlog tudi odobrilo. | Foto: Getty Images S prošnjo za dodelitev ekipe nujnega reševalnega vozila so se obrnili na ministrstvo za zdravje, ki je oktobra predlog tudi odobrilo. Foto: Getty Images

Exatlon
Planet TV Hud trk na poligonu: tekmovalki je moral odpeljati rešilec #video
Novice Nizkoten prizor s slovenske avtoceste: "Primitivno, egoistično in nevarno"
policijski pes, Brazilija
Novice Policijski pes postal spletna senzacija #video #foto
vodni park tobogan
Novice Nesreča na toboganu: delavec spregledal, da steza še ni prosta, sedemletnik huje poškodovan
Pri Črnem Petru
Planet TV Simpatični duhovnik, ki je tudi reševalec #video