Nedelja,
25. 2. 2018,
9.23

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71

Natisni članek

vreme burja

Nedelja, 25. 2. 2018, 9.23

6 let, 2 meseca

Vreme, 25. februar

V začetku tedna spet možen sneg, burja povzroča težave v prometu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,71
Burja, promet, ceste, zima, veter | Foto Bojan Puhek

Foto: Bojan Puhek

Slovenijo je zajel zelo hladen zrak, na Primorskem pa še vedno vztraja burja, ki povzroča težave v prometu. Zaradi močne burje je zaprt predor Kastelec proti Ljubljani. Obvoz je po regionalni cesti Kastelec-Kozina. Prometnoinformacijski center tudi opozarja na previdno vožnjo med Postojno in Razdrtim zaradi močnega vetra in snežnih nanosov.

Na hitri cesti Razdrto-Nova Gorica med cestninsko postajo Nanos in priključkom Selo je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami. Na regionalni cesti Podnanos-Manče-Vipava-Ajdovščina velja prepoved prometa za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo do noči na torek ponekod presegali hitrost 100 kilometrov na uro, opozarjajo na agenciji za okolje.

Mraz bo vztrajal do četrtka, v ponedeljek tudi malo snega

Danes bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, v južni Sloveniji občasno pretežno oblačno. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem zmerna do močna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -8 do -4, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh agencije za okolje.

V južnem delu Slovenije lahko v ponedeljek pade tudi kaj snega. | Foto: V južnem delu Slovenije lahko v ponedeljek pade tudi kaj snega. V ponedeljek bo sprva delno jasno, dopoldne se bo od vzhoda pooblačilo. Predvsem v južni Sloveniji bo rahlo snežilo, kakšno snežinko pa lahko prinese tudi nad vzhodno in osrednjo Slovenijo. Mrzel severovzhodni veter se bo še nekoliko okrepil. Najnižje jutranje temperature bodo od -15 do -9, v alpskih dolinah do -18, na Goriškem in ob morju okoli -4, najvišje dnevne od -9 do -5, po nižinah Primorske okoli 0 stopinj Celzija.

Do četrtka bo mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod -7 stopinj Celzija, kar je okoli 10 stopinj manj, kot je povprečje za ta čas. Občutek mraza bo še stopnjeval severovzhodni veter, na Primorskem pa močna burja.

V torek bo zmerno do pretežno oblačno, na Primorskem delno jasno. Veter bo postopno slabel.

V sredo bo precej jasno, jutro bo zelo mrzlo.

Stanje na cestah:

Mejni prehodi: