Sobota,
3. 8. 2024,
15.26

Osveženo pred

4 ure, 30 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
obnova škoda poplave Boštjan Šefic

Natisni članek

Sobota, 3. 8. 2024, 15.26

4 ure, 30 minut

Šefic: Rešitve za obnovo po poplavah in plazovih iščemo individualno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,05
Boštjan Šefic | Včeraj je začela delovati tudi posebna spletna stran, kjer lahko spremljate stopnjo obdelave objektov, ki jih je treba zaradi ogroženosti odstraniti. | Foto STA

Včeraj je začela delovati tudi posebna spletna stran, kjer lahko spremljate stopnjo obdelave objektov, ki jih je treba zaradi ogroženosti odstraniti.

Foto: STA

Z namenom pospešitve postopkov in predstavitve cenitev lastnikom objektov predstavniki službe za obnovo po poplavah in plazovih nadaljujejo individualne pogovore. Vodja službe in državni sekretar Boštjan Šefic je s sodelavci in predstavniki Občine Luče danes obiskal družino, katere objekt je predviden za odstranitev. Namena srečanja sta bila poiskati rešitev za nadomestitveno lokacijo in predstavitev cenitve za objekt, ki je predviden za rušitev.  

Namena srečanja sta bila poiskati rešitev za nadomestitveno lokacijo in predstavitev cenitve za objekt, ki je predviden za rušitev.  

Predstavniki vladne službe so družini predstavili možnosti in naslednje korake, s katerimi bi v najhitrejšem mogočem času poiskali lokacijo, kjer bo mogoče zagotoviti varnost za osebe in njihovo premoženje. Z družino so pregledali vse možnosti postopkov umeščanja nadomestitvenih objektov v prostor, nato pa pripravili načrt in naslednje korake.  

Z obiski na terenu služba vlade za obnovo po poplavah in plazovih lastnikom objektov, ki so predvideni za rušitev, osebno predstavi cenitve ter skupaj z njimi išče najboljše rešitve za njihovo varno prihodnost. 

Boštjan Šefic
Novice Za 85 s seznama umaknjenih objektov dodatni pregled in kratkoročni ukrepi #video
občina Gornji Grad
Novice V Gornjem Gradu s seznama za rušenje odstranili 23 hiš
Ljubno ob Savinji, poplave, Nataša Pirc Musar, obisk
Novice DZ sprejel novelo interventnega zakona po avgustovski ujmi