Sobota,
15. 6. 2019,
12.19

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

2

Natisni članek

primorska avtocesta primorska avtocesta promet promet

Sobota, 15. 6. 2019, 12.19

4 leta, 10 mesecev

Med Lomom in Postojno devetkilometrski zastoj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,40

2

Primorska avtocesta | Foto Tamino Petelinšek/STA

Foto: Tamino Petelinšek/STA

Na avtocesti med Lomom in Postojno je še vedno devetkilometrski zastoj. Poleg gneče, ki ob sobotah vlada na cestah proti morju, zastoje povzročajo tudi nesreče. Na gorenjski avtocesti pred priključkom Šmartno proti Kranju sta zaprta vozni in prehitevalni pas, zato je med Brodom in Vodicami več kot petkilometrski zastoj.

Zaradi prometne nesreče na gorenjski avtocesti se potovalni čas podaljša za več kot 30 minut, poroča Prometno-informacijski center za državne ceste.

Zastoji tudi na ljubljanski obvoznici in štajerski avtocesti

Kljub temu, da se promet nekoliko umirja, pa je še vedno upočasnjen na zahodni ljubljanski obvoznici na razcepu Kozarje, na primorski avtocesti med Brezovico in Vrhniko ter na štajerski avtocesti med Domžalami in Sneberjami, pred delovno zaporo proti Ljubljani.

Zastoji so še vedno na mariborski vzhodni obvoznici med Pesnico in Vodolami proti Slivnici, na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji ter na cestah Izola - Strunjan in Padna - Dragonja.

Daljši zastoji so po podatkih prometno-informacijskega centra tudi na Hrvaškem v Istri proti Sloveniji ter na mejnih prehodih. Po eno uro in pol vozniki čakajo na vstop v državo na mejnih prehodih Dragonja in Sečovlje, okoli pol ure pa na Jelšanah in Gruškovju. Za izstop iz države je okoli pol ure čakalne dobe na mejnih prehodih Dragonja, Jelšane in Sečovlje.

zastoj
Avtomoto Štajerci siti zastojev: iz Maribora do Ljubljane želijo v 50 minutah

Od jutri za en dan zaprta vipavska hitra cesta

Od nedelje od pete ure zjutraj do ponedeljka do pete ure zjutraj bo ponovno zaprta vipavska hitra cesta med Vipavo in razcepom Nanos v obe smeri. Na štajerski avtocesti bo do nedelje do 21. ure promet potekal samo po enem prometnem pasu med Šentjakobom in Zadobrovo proti Ljubljani, na gorenjski avtocesti med Šmartnim in Vodicami pa bo promet potekal samo po enem prometnem pasu, v soboto proti Kranju in v nedeljo proti Ljubljani.