Torek,
14. 12. 2021,
20.20

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,71

17

Natisni članek

Zdravko Počivalšek SMC Mateja Udovč

Torek, 14. 12. 2021, 20.20

2 leti, 4 mesece

Poslanka Mateja Udovč prestopa v Našo deželo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,71

17

Mateja Udovč | Za zdaj sicer še ni jasno, ali bo Mateja Udovč ostala v poslanski skupini ali bo izstopila, kot tudi ne, ali bo pri glasovanjih podpirala koalicijo ali je ta ostala še brez enega glasu v DZ. | Foto STA

Za zdaj sicer še ni jasno, ali bo Mateja Udovč ostala v poslanski skupini ali bo izstopila, kot tudi ne, ali bo pri glasovanjih podpirala koalicijo ali je ta ostala še brez enega glasu v DZ.

Foto: STA

Poslanka poslanske skupine SMC Mateja Udovč prestopa v stranko Naša Dežela, so za STA potrdili v tej stranki. Pojasnili so, da z njenim prestopom dokazujejo, da predstavljajo resno politično opcijo na prihajajočih parlamentarnih volitvah. V poslanski skupini SMC sicer o tem še niso obveščeni, so povedali za STA. 

Poslanska skupina SMC ima po odhodu Igorja Zorčiča, Janje Sluga in Branislava Rajića še pet poslancev. Ena od njih je Mateja Udovč

Po združitvi stranke SMC s stranko GAS v novo stranko Konkretno je bilo sicer po napovedih mogoče pričakovati, da bodo tudi poslanci SMC ostali del nove stranke, a se je Udovčeva očitno odločila drugače. Za Televizijo Slovenija je dejala, da bo iz poslanske skupine izstopila in bo delovala kot nepovezana poslanka. To pomeni, da bodo v poslanski skupini SMC odslej le še štirje poslanci: poleg Gregorja Periča še Monika GregorčičDušan Verbič in Mojca Žnidarič.

Po informacijah iz vladne koalicije pa se razmerje sil med koalicijo in opozicijo po tem prestopu ne spreminja.

Udovčeva je za TV Slovenija napovedala, da bo glasovala po svoji vesti in pri glasovanjih ravnala državotvorno. Ob napovedanih glasovanjih o interpelacijah ministrov Andreja Vizjaka in Aleša Hojsa je dejala, da je z obema doslej dobro sodelovala in so očitki predlagateljev le šov za ljudi.

Zdravko Počivalšek
Novice Združitveni kongres SMC in GAS: prihaja Konkretno #video

Naša dežela v svojih vrstah pozdravlja novo članico

Naša Dežela je sicer zunajparlamentarna stranka, ki jo vodi Aleksandra Pivec, nekdanja kmetijska ministrica in nekdanja predsednica DeSUS. Iz stranke so sporočili, da s prestopom Udovčeve dopolnjujejo svojo hitro rast in dokazujejo, da predstavljajo resno politično opcijo na prihajajočih parlamentarnih volitvah.

Pivčeva je v sporočilu za javnost izjavila, da se je "Udovčeva v Naši deželi prepoznala predvsem v iskreni in intenzivni gradnji zavezništva med ljudmi na terenu. Naša dežela hoče biti tesno povezana s pričakovanji volivk in volivcev po vseh delih Slovenije, saj ustvarja politični program, ki bo spodbujal podjetnost, socialno vključenost in varnost prav vseh Slovencev. Z Matejo Udovč bomo to zmogli uresničiti še hitreje," so zapisali.

Pojasnili so še, da želi Udovčeva skupaj z Našo deželo umikati ovire za podjetne posameznike, kmete, podjetnike, kulturnike, športnike in vse, ki svoj uspeh vidijo tudi kot uspeh vseh Slovencev in Slovenk. "Skupaj bomo oživili iz naše tradicije dobro poznane vrednote, ki so skozi stoletja zagotavljale trdoživost slovenstva," napovedujejo.

Udovčeva vidi glavni vzvod moči za udejanjanje programa v prebujanju sposobnosti posameznika.

"V stranki Naša dežela smo izredno ponosni, da našemu programu in vrednotam, utemeljenim na podjetnosti, zaupa čedalje več ljudi. Pridružuje se nam vse več oseb, ki presegajo ozke strankarske delitve in so skupaj z nami pripravljeni postavljati v ospredje ideje, ne pa delitve. Vse za čim hitrejši izhod iz krize in ustvarjanje pogojev za razvoj vsakega državljana in s tem tudi Slovenije," so še zapisali.