Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 7. 2021,
15.26

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

27

Natisni članek

varovanje policija ljudje vlada protest

Ponedeljek, 26. 7. 2021, 15.26

2 leti, 8 mesecev

Policisti so med protesti naredili več napak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,56

27

Shod nasprotnikov zakona o nalezljivih boleznih ZNB-D. Anticepilci nasprotniki cepljenja obvezno cepljenje | Za odpravo navedenih pomanjkljivosti in izboljšanje organizacije dela je bila policijskima enotama naložena izvedba določenih ukrepov, sprožen pa je tudi postopek ugotavljanja odgovornosti, ki še poteka, so še sporočili s Policije. | Foto Bojan Puhek

Za odpravo navedenih pomanjkljivosti in izboljšanje organizacije dela je bila policijskima enotama naložena izvedba določenih ukrepov, sprožen pa je tudi postopek ugotavljanja odgovornosti, ki še poteka, so še sporočili s Policije.

Foto: Bojan Puhek

Potem ko je policija med 5. in 7. julijem obravnavala več prijav zaradi ponižujočih ravnanj in groženj na škodo nekaterih poslancev Državnega zbora, je generalni direktor policije Anton Olaj odredil strokovni nadzor nad delom policistov Policijske uprave Ljubljana in Centra za varovanje in zaščito. Iz poročila o nadzoru izhaja, da so bile ugotovljene določene nepravilnosti pri delu policistov.

Nekatere pomankljivosti in nepravilnosti Policijske uprave Ljubljana so ugotovili za nadzor pooblaščeni uslužbenci Generalne policijske uprave: Službe generalnega direktorja policije in Uprave uniformirane policije.

Policijska uprava Ljubljana v konkretnih okoliščinah, povezanih s protesti 5., 6. in 7. julija v Ljubljani, ni v zadostni meri opravila svojih nalog usmerjanja in usklajevanja dela območnih policijskih postaj, je zapisano v poročilu. Ni jim dajala strokovnih pojasnil, nadzirala njihovega dela in jim zagotavljala strokovne pomoči.

Slab nadzor in varnostne razmere

Sektor uniformirane policije na Policijski upravi Ljubljana v konkretnih primerih ni dovolj spremljal, analiziral, proučeval in ocenjeval varnostnih razmer, učinkovitosti in uspešnosti policijskega dela ter uporabe pooblastil pri vzdrževanju javnega reda, zagotavljanju osebne varnosti in varovanju premoženja, so še sporočili z Ministrstva za notranje zadeve.

Jožef Horvat
Novice Napad na poslanca NSi: "Obkolili so me, mi grozili in pljuvali vame" Olaj: Identificirana sta bila dva storilca

Prav tako Sektor uniformirane policije na Policijski upravi Ljubljana ni pripravil niti načrta varovanja niti ocene tveganja, ki je sestavni del načrta. Posledično v pripravljalni fazi za varovanje ni bilo predvidenega večjega števila policistov, ni bil dorečen način ukrepanja policistov, prav tako ni bilo neposrednega vodenja varovanja na kraju.

Shod nasprotnikov zakona o nalezljivih boleznih ZNB-D. Anticepilci nasprotniki cepljenja obvezno cepljenje | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek Ugotovljena je bila tudi pomanjkljiva in premalo učinkovita komunikacija med policijsko upravo in Centrom za varovanje in zaščito. 

Novice Razglasili stroge epidemiološke ukrepe, sledili so nasilni protesti #video

Nadlegovanja in groženj so bili med drugim deležni poslanci SDS Mojca Škrinjar, Alenka Jeraj ter Janez Moškrič, poslanca NSi Jožef Horvat in Tadeja Šuštar ter poslanec in predsednik SNS Zmago Jelinčič Plemeniti. Ravnanje posameznikov so obsodili tako v koalicijskih kot opozicijskih vrstah.

Protest v Grčiji
Novice Grčija: policija na protestih proti obveznemu cepljenju uporabila solzivec #video
Protest na Kubi
Novice Protivladni protesti na Kubi zahtevali najmanj eno smrtno žrtev #video
Joe Biden
Novice Biden podprl proteste na Kubi: To je klic po svobodi #video
Kuba
Novice Več tisoč ljudi aretiranih na protestih na Kubi #video
Peter Jančič
Mnenja Pljuvanje v obraz poslanca Horvata in Fajonove v EU

 

Ne spreglejte