Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 10. 2012,
13.11

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Torek, 9. 10. 2012, 13.11

3 leta, 8 mesecev

Po službo na zaposlitveni sejem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Situacija na trgu delovne sile je vse prej kot idealna, vendar prosta delovna mesta so. Obstaja več načinov, kako jih poiskati, najlažji in najhitrejši pa je zagotovo obisk zaposlitvenega sejma.

Tudi letos se na največjem zaposlitvenem sejmu pri nas predstavljajo številni delodajalci, ki kljub težji ekonomski situaciji uspešno poslujejo in za svoj nadaljnji razvoj potrebujejo nove sodelavce. In kar je najboljše, obisk zaposlitvenega sejma kot tudi vseh vključujočih aktivnosti je popolnoma brezplačen. Število zaposlitvenih sejmov se iz leta v leto povečuje, kar dokazuje, da gre za učinkovito obliko iskanja zaposlitve. Največja prednost za iskalce je zagotovo hitrost – do zaposlitvenega intervjuja pridete brez nadležnega pisanja prošenj, brez prijavljanja na oglase in negotovega čakanja na odgovor. Na zaposlitvenem sejmu se enostavno oglasite na stojnici delodajalca, ki se vam zdi primeren, in opravite razgovor z ljudmi, ki so v izbranem podjetju odgovorni za zaposlovanje. Največji zaposlitveni sejem v organizaciji največjega zaposlitvenega portala MojeDelo.com bo letos potekal 24. in 25. oktobra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na spletni strani www.kariernisejem.com preverite, katera so tista podjetja, ki iščejo nove sodelavce. Poleg domačih in tujih delodajalcev se na sejmu predstavljajo tudi ponudniki izobraževanj in ostalih kariernih storitev. Kot vedno bodo obiskovalcem na voljo tudi strokovnjaki, ki bodo brezplačno svetovali pri pripravi učinkovitega življenjepisa. Udeležite se lahko tudi kariernih predavanj in predstavitev podjetij, ki iščejo nove sodelavce. Tudi predavanja so brezplačna, vendar je zaradi omejenih kapacitet potrebna predhodna prijava preko spletne strani, kjer najdete tudi vse ostale informacije. Vzporedno z zaposlitvenim sejmom pa bo potekala tudi Študentska arena.

Kaj so zaposlitveni sejmi? Kaj pridobim z obiskom kariernega sejma?

Zaposlitveni sejmi so stičišča ponudbe in povpraševanja po delu – namenjeni so srečevanju delodajalcev in iskalcev dela. Delodajalci se tako izognejo pisanju zaposlitvenih oglasov, čakanju in zbiranju prijav, selekciji itd. Na drugi strani pa lahko iskalci na sejmu opravijo več kvalitetnih razgovorov za službo kot bi jih sicer v celem letu.

Vsak, ki se je že srečal z iskanjem zaposlitve, zelo dobro ve, kako težko je priti do zaposlitvenega intervjuja, kaj šele dobiti ponudbo za delo. Zaposlitveni sejem je tako izjemna priložnost, da pridete do intervjuja brez nadležnega pisanja prošenj. To je še toliko bolj pomembno za začetnike, ki s pomanjkanjem delovnih izkušenj ne morejo konkurirati poplavi prijav na posamezno delovno mesto.

Torej, če ste resen iskalec zaposlitve, obiska zaposlitvenega sejma ne boste izpustili. Prva priložnost se ponuja že v kratkem, saj se bo na Gospodarskem razstavišču 24. in 25. oktobra odvijal največji tovrstni dogodek pri nas. Vse ostale informacije najdete na spletni strani www.kariernisejem.com. Pa veliko uspeha pri iskanju zaposlitve vam želimo.

Ne spreglejte