Četrtek,
5. 5. 2011,
16.10

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Ljubljana

Natisni članek

Četrtek, 5. 5. 2011, 16.10

8 let, 3 mesece

Po Poti okoli Ljubljane se je sprehodilo okoli 6000 vrtčevskih otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V sklopu 55. prireditve Pot ob žici se je po Poti okoli Ljubljane sprehodilo skoraj 6000 otrok, večinoma iz ljubljanskih vrtcev, je pojasnil vodja tridnevne prireditve Gojko Zalokar.

Skupno v vseh dneh prireditve, ki je namenjena obeležitvi praznika Ljubljane - 9. maja, pričakujejo okoli 30.000 ljudi. Vsi otroci bodo prejeli priznanje letošnjega pohoda Vrtčevski otroci so se lahko v pohod po poti, kjer je okupirano Ljubljano obdajala žica, vključili na sedmih kontrolnih mestih na poti, ki so hkrati štartna in ciljna mesta. Vsi otroci, ki so osvojili en kontrolni žig, bodo prejeli priznanje letošnjega pohoda. Na pohodu tudi vrtci iz Zagorja in Hrastnika Kot pojasnjuje Zalokar, je udeležba vrtcev na pohodu prostovoljna. Poleg ljubljanskih vrtcev so se letošnjega pohoda udeležili tudi otroci iz petih vrtcev od drugod, med drugim iz Zagorja in Hrastnika. Po Zalokarjevih besedah je šlo največ otrok mimo kontrolne točke v Kosezah.

V petek se bodo na pot podali osnovnošolci in srednješolci, ki jih je bilo lani med osem in devet tisoč. Letos pa bodo nekatere šole za pohod izkoristile delovno soboto, napoveduje Zalokar. Takrat bo tudi vrhunec prireditve, ko poleg rekreativnih pohodov pripravljajo tudi tek trojk.

Prireditev je za udeležence brezplačna Prireditev Pot ob žici, ki je za udeležence brezplačna, organizira društvo za izvedbo športnih programov Timing Ljubljana ob podpori Mestne občine Ljubljana. Poleg spomina na osvoboditev Ljubljane 9. maja 1945 je namenjena tudi spodbujanju gibanja in zdravega načina življenja.