David Kos

Nedelja,
26. 7. 2015,
7.01

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

vreme

Nedelja, 26. 7. 2015, 7.01

8 let, 5 mesecev

Po deževni noči je pred nami oblačna nedelja

David Kos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Po sobotnem nevihtnem oblaku, ki je povzročil nekaj nevšečnosti, so padavine in nevihte tudi ponoči ohlajale pregreto ozračje. Nedelja bo po napovedih vremenoslovcev pretežno oblačna.

Po napovedi agencije za okolje bodo padavine zjutraj ali dopoldne povsod ponehale. Čez dan bo na Primorskem precej jasno, burja bo slabela. Drugod bo pretežno oblačno, popoldne se bo delno zjasnilo. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju 21, najvišje dnevne od 20 do 25, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

Največ dela so imeli primorski gasilci Zaradi neviht in močnega vetra so imeli minulo noč največ dela primorski gasilci. Med drugim so rešili voznika, ki je zaradi podrtih dreves ostal ujet v osebnem vozilu na cesti med Sečovljami in Dragonjo. S cest v piranski občini so morali odstraniti tudi več podrtih dreves in vejevja, v Novi vasi pa so pogasili gorečo palmo v katero je pred tem udarila strela.

Nevihte so poplavile tudi cesto v Portorožu, Domžalah in dva objekta v občini Lukovica.

O nekaj poškodovanih strehah stanovanjskih in gospodarskih objektov zaradi močnega vetra poročajo iz občin Podčetrtek in Štore.

Pri naselju Dobec v občini Cerknica pa je že v soboto popoldne zaradi udara strele zagorel drog električne napeljave. Gasilci so pogasili ogenj in preventivno zalili okolico droga. Naselja Dobec, Kožljek in Bezuljak bodo do odprave napake brez elektrike.

Gorski reševalci ponoči posredovali kar dvakrat Bohinjski gorski reševalci so minulo noč najprej iskali pohodnika, ki se je okoli 20. ure izgubil med Voglom in Črno prstjo. Kasneje so začeli iskati tudi štiri belgijske planince.

Kot so pojasnili v upravi za zaščito in reševanje, je pohodnik že doma, končuje pa se tudi helikoptersko reševanje prezeblih planincev.

Belgijski planinci so pol ure pred polnočjo obtičali pod vrhom Kanjavca. Zaradi pomanjkljive opreme niso mogli sami sestopiti v dolino. Helikopter je poletel po njih takoj, ko so to dopuščale vremenske razmere. Ne pohodnik ne planinci niso poškodovani, so še dejali v upravi.

Danes ni pričakovati zastojev na cestah V soboto so bile slovenske ceste nabite pločevine, ker so se v nekaterih severnih deželah začele počitnice. Tako velikih zastojev danes po ocenah prometnoinformacijskega centra ne bo. Promet bo lahko povečan le v dopoldanskem času v smeri slovenske obale in proti nekaterim mejnim prehodom.