Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 2. 2015,
14.14

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

SMC

Četrtek, 5. 2. 2015, 14.14

6 let, 7 mesecev

Odstopil Cerarjev poslanec Srečko Blažič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zaradi poslabšanja zdravja je s položaja nepreklicno odstopil poslanec SMC Srečko Blažič.

Kot je pojasnil v odstopni izjavi, ki jo je poslal predsedniku DZ Milanu Brglezu, bo po prenehanju mandata odšel v pokoj, za katerega je pogoje izpolnil še preden je sedel v poslanske klopi. Dodal je še, da bo do razrešitve koristil letni dopust. Blažičevo odstopno izjavo lahko preberete tukaj.

Vodja poslanske skupine SMC Simona Kustec Lipicer je potrdila, da je prejela odstopno izjavo poslanca Blažiča. "Kot osebo in poslanca ga izjemno cenim in zelo spoštujem, zelo žal mi je, da se je moral odločiti za ta korak. Sprejemamo in razumemo njegove razloge, ki so zdravstvene narave," je dejala vodja poslanske skupine največje vladne stranke.

Je naključje, da je poslanec odstopil po šestih mesecih od volitev? Zavrnila je špekulacije, da bi bil odstop povezan z domnevnimi nesoglasji v poslanski skupini. "Tega odstopa ne povezujem z ničemer drugim. Nikakršnih notranjih nesoglasij in nekoherence ni." Kustec Lipicerjeva se je ostro odzvala na novinarsko vprašanje, ali je naključje, da je poslanec odstopil po šestih mesecih od volitev, kar pomeni, da nadomestne volitve poslanca niso potrebne, ampak mandat nastopi naslednji na volilni listi.

"Izraziti moram obžalovanje, da se to resno zdravstveno stanje poslanca Blažiča poskuša izkoristiti za medijsko manipulacijo. To je zelo neprimerno in necivilizacijsko," je dejala.

"Poslanec je resno bolan" Kustec Lipicerjeva je dejala, da so v preteklih mandatih poslanci z resnimi zdravstvenimi težavami prihajali le na glasovanja v državnem zboru. "Naš poslanec, ki je resno bolan in ima resne zdravstvene težave, ki jih ni mogoče odpraviti s klasičnim bolniškim dopustom, je čutil odgovornost, da je podal svoj odstop in omogočil, da bo namesto njega to odgovorno poslanstvo opravljal naslednji na seznamu izvoljenih."

Ne spreglejte