Torek,
15. 3. 2022,
10.51

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

6

Natisni članek

vandalizem droge migranti policija nadzor vlak

Torek, 15. 3. 2022, 10.51

2 leti, 1 mesec

Obsežna akcija: policisti bodo na vlakih iskali migrante, prepovedane droge, orožje in cigarete #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,86

6

nadzor policija vlaki | Z obveščanjem policije o sumljivih osebah ali blagu na vlakih oziroma na železniškem območju sodelujejo tudi uslužbenci Slovenskih železnic. | Foto Policija

Z obveščanjem policije o sumljivih osebah ali blagu na vlakih oziroma na železniškem območju sodelujejo tudi uslužbenci Slovenskih železnic.

Foto: Policija

Policisti v tednu od 14. do 20. marca 2022 sodelujejo v mednarodni akciji 24-Blue RAD. Po vsej državi jo bodo izvajali v obliki posamičnih, 24-urnih poostrenih nadzorov na mejnih prehodih za železniški promet ter na tovornih in potniških vlakih, predvsem mednarodnih.

Akcijo 24-Blue RAD (Rail Action Days) koordinira RAILPOL, evropsko združenje policij, ki skrbijo za varnost na železnicah, in jo bodo istočasno izvajale vse države članice. Poseben poudarek tokratne akcije je na preverjanju nelegalnih migracij in odkrivanju tihotapskega blaga v železniškem prometu, npr. prepovedane droge, orožja, cigaret.

Novice Tako so slovenski policisti uprizorili lov na osumljenca #video

Aktivnosti policistov so usmerjene v nadzor mednarodnih potniških in tovornih vlakov ter bolj obremenjenih vlakov v notranjem potniškem prometu.

Nadzor bo potekal tudi na večjih železniških postajah, njegov namen pa bo odkrivanje in preprečevanje kaznivih dejanj, prometa s prepovedanimi drogami, vandalizma, kršitev javnega reda, nezakonitega prehajanja meja in odkrivanja iskanih oseb. | Foto: Policija Nadzor bo potekal tudi na večjih železniških postajah, njegov namen pa bo odkrivanje in preprečevanje kaznivih dejanj, prometa s prepovedanimi drogami, vandalizma, kršitev javnega reda, nezakonitega prehajanja meja in odkrivanja iskanih oseb. Foto: Policija

V ta namen bodo policisti med drugim preverjali garderobe za hrambo prtljage in prostore za najdene predmete, ugotavljali bodo identiteto potnikov s preverjanjem v nacionalnih in schengenskih bazah podatkov, pri nadzoru pa si bodo pomagali tudi z različnimi tehničnimi sredstvi, npr. z infrardečimi kamerami, endoskopi, merilniki CO2, detektorji kovin.

Policija
Novice 34-letnega moškega s Planine na Pohorju so sinoči našli
pogrešana Noa Krelj Kranj
Novice Mladoletnica iz Kranja se je vrnila domov
slovenska policija
Novice Roparja zlatarne v Ljubljani zvezala prodajalko in pobegnila
rop
Novice Rop v Mariboru, policija prosi za pomoč