Ponedeljek,
22. 7. 2024,
7.00

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Oglasno sporočilo
noad investicija Zeleni prehod Zeleni prehod Trajnost GEN-I Sonce elektrika sončna elektrarna s hranilnikom sončna elektrarna prihranek PR članek

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 7. 2024, 7.00

1 teden, 3 dni

Ne zamudite najboljšega trenutka za postavitev sončne elektrarne

Oglasno sporočilo

Sončna elektrarna prinaša čistejšo energijo in dolgoročne prihranke. Vendar je odločitev za investicijo v sončno elektrarno pogosto povezana z vprašanjem vračilne dobe in višine prihrankov. Poglejmo, kako lahko GEN-I Sonce pomaga doseči optimalne rezultate.

Subvencije-Borzen_1600x1067px_72dpi_7 | Foto: GEN-I Sonce Foto: GEN-I Sonce

Celovita samooskrba na ključ z GEN-I Sonce

GEN-I Sonce ponuja celovito samooskrbo s sončnimi elektrarnami na ključ, kar pomeni, da je v postopek in pogodbeno ceno vključeno vse, od začetnega svetovanja do končne montaže, vključno s pridobivanji soglasij ter urejanjem dokumentacije. V ponudbi GEN-I Sonce ponujajo produkta sončne elektrarne in sončne elektrarne s hranilnikom energije. Odlikujejo jih strokovna izvedba, dolgoročna podpora in certificirana kakovost, ki jo dokazujejo s pridobljenimi ISO certifikati. Vse, kar morate storiti, je, da oddate povpraševanje, nato pa se lahko prepustite njihovi ekipi strokovnjakov, ki bodo poskrbeli za vse nujno – od načrtovanja do montaže. 

Kako deluje GEN-I model odkupa viškov?

Sistem GEN-I omogoča, da presežke proizvedene električne energije, ki jih vaša sončna elektrarna ustvari, GEN-I odkupi in vam tako zmanjša mesečne stroške za elektriko. V poletnih mesecih, ko je proizvodnja elektrike večja, lahko vaš račun za elektriko celo znaša 0 evrov, preostali del presežne energije pa se prenese v naslednji mesec kot dobropis. Na ta način lahko prihranite več kot tisoč evrov na leto.

Subvencije-Borzen_1600x1067px_72-dpi_6 | Foto: GEN-I Sonce Foto: GEN-I Sonce

Vračilna doba investicije v sončno elektrarno je še vedno nizka

Trenutno se v javnosti pojavlja zmotno prepričanje, da se je po koncu NET meteringa vračilna doba investicije v samooskrbo močno povišala. V GEN-I Sonce je preračunana vračilna doba za sončno elektrarno s pridobljeno subvencijo za sončno elektrarno in novim modelom samooskrbe GEN-I z odkupi viškov električne energije, v povprečju osem let, za sončno elektrarno s hranilnikom pa 11 let. Pričakovana življenjska doba mikro sončne elektrarne znaša 30 let, kar pomeni, da obdobje vračanja investicije predstavlja le delček njene celotne življenjske dobe. Vračilna doba se spreminja glede na spremembe cene električne energije in glede na spremembo porabe električne energije. Trenutna regulacija cen električne energije, ki določa kar 90 odstotkov cene zagotavlja, da so cene električne energije nižje od tržnih. Po zaključku regulacije cene se predvideva, da se bo vračilna doba za GEN-I Sonce sončne elektrarne in sončne elektrarne s hranilniki še skrajšala in bo za gospodinjstva še ugodnejša. Investicija v sončne elektrarne se bo tako povrnila hitreje, saj bodo letni prihranki večji. 

Prednosti hranilnikov energije

Hranilniki energije omogočajo shranjevanje presežne energije, kar zmanjšuje preobremenjenost omrežja in zagotavlja večjo energetsko neodvisnost. S tem se lahko izognete tudi zavrnitvi soglasij za priključitev zaradi omejene moči omrežja. Poleg tega hranilniki energije omogočajo, da koristite cenejšo elektriko iz omrežja ponoči in med nizkimi dnevnimi tarifami, medtem ko shranjeno energijo uporabljate v konicah, ko je energija dražja.

Fotogalerija
1
 / 3

Primer prihranka in povračila investicije gospodinjstva po postavitvi sončne elektrarne s hranilnikom energije

Sončne elektrarne s hranilniki energije prinašajo najvišje dolgoročne prihranke in pozitivne učinke na okolje.

Gospodinjstvo s toplotno črpalko in letno porabo 12.220 kWh je pred izgradnjo sončne elektrarne za elektriko letno plačalo 2.318 evrov. Sončna elektrarna z močjo 12,3 kW in 9,2 kWh kapacitete hranilnika energije jim bo zagotovila kar 1.310 evrov letnih prihrankov. S pogodbo o samooskrbi z novim modelom odkupa viškov GEN-I in subvencijo Borzena bo gospodinjstvo s prihranki investicijo poplačalo že v desetih letih.

Sami se prepričajte o prihrankih

GEN-I Sonce ponuja kalkulator prihrankov, ki vam omogoča enostavno primerjavo trenutnih stroškov električne energije s stroški po postavitvi sončne elektrarne. Na ta način lahko hitro izračunate prihranek s prehodom na samooskrbo.

Ujemite mesece cenejše elektrike

Za vse, ki se bodo do konca septembra odločili za izgradnjo sončne elektrarne, GEN-I ponuja poseben akcijski cenik, ki zagotavlja 99,99 odstotka nižje cene elektrike do začetka samooskrbe oziroma največ do 31. 12. 2024. To pomeni, da boste že pred priklopom sončne elektrarne znatno prihranili pri stroških elektrike.

Subvencije-Borzen_1600x1067px_72-dpi_8 | Foto: GEN-I Sonce Foto: GEN-I Sonce

Večja energetska neodvisnost

V času energetske krize se je pokazalo, kako pomembna je neodvisnost od cen elektrike na trgu. Lastniki sončnih elektrarn so zaščiteni pred visokimi tržnimi cenami, saj imajo lasten vir energije. To povečuje finančno varnost in zmanjšuje vpliv nihanj na mednarodnih energetskih trgih.

Investicija v sončno elektrarno z GEN-I Sonce je pametna odločitev za vse, ki želijo dolgoročno prihraniti in prispevati k čistejšemu okolju. Z individualnim pristopom, strokovno izvedbo in certificirano kakovostjo je GEN-I Sonce zanesljiv partner na vaši poti k energetski neodvisnosti. Izkoristite prednosti samooskrbe z električno energijo in postanite del zelene prihodnosti.

Naročnik oglasnega sporočila je GEN-I SONCE D.O.O.