SiolNET. Novice Slovenija
1,08

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Na sodišču zaman čakali Racmana #video

1,08

termometer

Poslovnež Sergej Racman, za katerim je bila v preiskavi suma zlorabe prostitucije razpisana mednarodna tiralica, danes ni prišel na ljubljansko okrožno sodišče, kjer mu sodijo zaradi obtožbe o oškodovanju upnikov Koloseja. Sodnica je presodila, da njegov izostanek ni upravičen, saj mu je bilo vabilo vročeno na eni od prejšnjih obravnav.

Sergej Racman Posel danes Racman: Ne izmikam se postopkom, bivam v tujini

Proti Sergeju Racmanu je koprsko sodišče konec julija sicer odredilo pripor v preiskavi suma zlorabe prostitucije v klubu Marina v Ajševici pri Novi Gorici. Ker se v priporu ni zglasil, je policija Racmana uvrstila na seznam iskanih oseb, proti njemu pa je bila razpisana tudi mednarodna tiralica Interpola. Obtožnica je vložena zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije, trgovine z ljudmi in kaznivega dejanja s področja drog.

Vabilo obtoženemu je bilo vročeno 

Sodnica Vladislava Lunder je na začetku današnje obravnave, ki poteka v Ljubljani v primeru suma oškodovanja upnikov Koloseja, dejala, da je bilo vabilo obtoženemu vročeno, zato je obravnava potekala v njegovi nenavzočnosti, čeprav se odvetnik Mitja Jelenič Novak s tem ni strinjal. Dejal je sicer, da od obtožene stranke nima navodila, kako naj ravna v tem primeru.

Tako kot policija neuspešno išče Racmana, pa tudi sodišče ni bilo uspešno z vročanjem vabil na naslednje obravnave, saj jih Racman na naslovu, ki ga je navedel sodišču, ni prevzel.

Sergej Racman Foto: STA

Tožilstvo Racmanu očita, da je pred leti za 15 milijonov evrov prodal kompleks kinodvoran v ljubljanskem BTC družbi SIP nepremičnine, čeprav naj bi vedel, da je Kolosej insolventen in bo s tem oškodoval upnike. Kompleks je prodal s štiriletnim odložnim plačilnim rokom, to pa je zmotilo banke, ki so želele kompleks same zaseči in prodati.

Ker so po januarju 2015 najemniki prostorov v Koloseju najemnino plačevali novemu lastniku, je okrožna državna tožilka Renata Vodnjov prepričana, da je s tem Racman 36 upnikov oškodoval za približno dva milijona evrov, ki jih je družba SIP nepremičnine prejela z najemninami.

Racman je konec maja na sodišču zanikal vse očitke in dejal, da s prodajo kompleksa ni želel oškodovati upnikov, kot to meni tožilstvo, temveč je želel omogočiti nadaljevanje predvajanja filmov in obratovanje Koloseja.

interpol iskani slovenci Novice Poleg Racmana s pomočjo Interpola Slovenija išče še šest ljudi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin