Ponedeljek,
28. 1. 2019,
6.34

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

1

Natisni članek

vreme plundra cesta

Ponedeljek, 28. 1. 2019, 6.34

5 let, 2 meseca

Zaradi snega številne težave na slovenskih cestah: avtobus v jarek #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

1

Avtobus Hrušica | Foto policija

Foto: policija

Sneženje je že zajelo nekatere kraje po Sloveniji, zlasti na Gorenjskem in Koroškem, v naslednjih urah pa naj bi dež prešel v sneg tudi ponekod drugod po nižinah. Cesta Hrušica – Mojstrana je zaprta zaradi zdrsa avtobusa.

Zaradi zahtevnih voznih razmer se je na cestah že zgodilo nekaj prometnih nesreč. Dalj časa je bila zaprta glavna cesta Hrušica - Mostrana, kjer je avtobus zdrsnil s ceste. V času nesreče je bilo na avtobusu manjše število potnikov, vendar nihče ni bil telesno poškodovan. Potnike je s kraja odpeljal drug-nadomestni avtobus.

Nesreča se je zgodila tudi na cesti Velenje-Slovenj Gradec in pri Mislinjski Dobravi.

Na Gorenjskem so policisti nekaj nesreč obravnavali že ponoči. Na avtocesti je vozniku sneg z nadvoza poškodoval vetrobransko steklo, na avtocesti pri Brezjah pa sta zaradi neprilagojene hitrosti trčili dve vozili. Dve vozili sta zjutraj trčili tudi na cesti Lesce-Radovljica in v Praprotnem.

Zastoji proti Ljubljani

V dopoldanskih urah so bili zastoji na štajrski avtocesti proti Ljubljani, kjer je bil nalet treh vozil.

Zaradi zimskih razmer je prepovedan promet za polpriklopnike in priklopnike je na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič ter na hrvaški strani mejnega prehoda Babno Polje.

Zaradi snega sta zaprti cesta čez prelaz Vršič in cesta Volče - Solarji.

Padavine bodo po napovedi Agencije RS za okolje sicer popoldne že slabele in do večera večinoma ponehale, temperature pa bodo ostale okoli ničle.

Poledica in plundra

Pot ustavljanja je v razmerah, kjer je na cestah plundra ali brozga, še bistveno daljša kot na običajni mokri cesti, nevarnost pa je zlasti v ovinkih in na klancih. Poledeneli so lahko tudi pločniki.

Policija poziva k previdnosti, prilagojeni hitrosti vožnje, ustrezni varnostni razdalji in strpnosti. "Izogibajte se prehitevanju, pazite na divjad, ker je ponekod tudi megla v pasovih. Previdni naj bodo tudi pešci," je še sporočila policija.

Padavine bodo do večera ponehale

Danes bo sicer oblačno z občasnimi padavinami. Na območju Alp bo snežilo do dolin, drugod bo po nižinah sprva deževalo. Dopoldne in sredi dneva bo dež tudi marsikje v notranjosti prešel v sneg. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Padavine bodo popoldne slabele in do večera večinoma ponehale. Temperature bodo okoli 0, na Goriškem in ob morju od 6 do 9 stopinj Celzija.

Karavanke | Foto: Printscreen Zimbio Foto: Printscreen Zimbio

Začetek torka meglen, vendar suh

Jutri bo sprva oblačno, po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla. Popoldne se bo od zahoda delno razjasnilo. Na Primorskem bo še pihala šibka burja. Jutranje temperature bodo od -5 do -1, v alpskih dolinah do -9, na Primorskem malo nad 0, najvišje dnevne od 0 do 5, na Goriškem in ob morju okoli 10 stopinj Celzija.

V sredo se bo postopno spet povsod pooblačilo.

V četrtek bo v notranjosti Slovenije ponekod rahlo snežilo, na Primorskem pa rahlo deževalo.

Stanje na cestah:

Mejni prehodi: