Nedelja,
14. 6. 2015,
11.54

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovaška

Natisni članek

Nedelja, 14. 6. 2015, 11.54

8 let, 3 mesece

Mers že v Evropi? Na Slovaškem prvi sum na okužbo.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Na Slovaškem so hospitalizirali južnokorejskega moškega, za katerega sumijo, da je okužen z virusom bližnjevzhodnega respiratornega sindroma (mers).

Moški je od sobote v univerzitetni bolnišnici v Bratislavi, rezultati krvnih testov pa naj bi bili znani danes, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Oboleli naj bi bil predstavnik seulskega avtomobilskega koncerna Kia, ki ima na Slovaškem svojo tovarno Po navedbah tujih tiskovnih agencij gre za 39-letnega moškega iz Južne Koreje. Ta ima diarejo, vročino in lezije na koži, je simptome za francosko tiskovno agencijo AFP opisala predstavnica bolnišnice Petra Stano.

Moški je po neuradnih informacijah predstavnik seulskega avtomobilskega koncerna Kia, ki ima na Slovaškem svojo tovarno. V državo naj bi pripotoval 3. junija.

V soboto so ga v Bratislavo pripeljali iz mesta Zilina, vzorce njegove krvi pa so po poročanju slovaške tiskovne agencije Tasr poslali na analizo v Prago.

Gre res za mers? Odgovor kmalu. Rezultati naj bi bili znani v 24 urah, predvidoma enkrat danes popoldne. Medtem slovaške zdravstvene oblasti postopajo v skladu s protokolom in iščejo osebe, ki so bile z moškim v stiku.