Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 5. 2020,
11.02

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,59

14

Natisni članek

Koronavirus

Sobota, 16. 5. 2020, 11.02

4 leta

Koronavirus v Sloveniji: prva ničla po začetku maja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,59

14

Testiranje covid-19 | Foto STA

Foto: STA

V petek v Sloveniji novih potrjenih okužb s koronavirusom ni bilo, prav tako nismo zabeležili nobene nove smrtne žrtve.

  • 17:10

    Zavod za šolstvo izdal priporočila za učence 9. razreda in učence z učnimi težavami

    Zavod RS za šolstvo je pred ponedeljkovim postopnim začetkom izvajanja pouka izdal priporočila še za učence 9. razreda ter učence z učnimi težavami od 4. do 9. razreda, ki so bili negativno ocenjeni in potrebujejo dopolnilno razlago in pomoč učitelja. Za prve priporočajo prilagojen urnik in drugačne oblike pouka, za druge pa različne oblike pomoči.

    Redni proces vzgoje in izobraževanja za učence 9. razreda ter za učence z učnimi težavami od 4. do vključno 9. razreda, ki so bili negativno ocenjeni oziroma potrebujejo dopolnilno razlago in pomoč učitelja, se bo sicer začel z enotedenskim zamikom, 25. maja, medtem ko bodo v ponedeljek odšli v šolo učenci od 1. do 3. razreda osnovne šole ter dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. STA

  • 10:59

    Ljutomer: situacija vse boljša

    V domu starejših občanov Ljutomer je na novi koronavirus pozitivnih še 11 stanovalcev, počutijo se dobro. Razmere v domu se počasi normalizirajo, vodstvo pričakuje, da se bo število pozitivnih v prihodnjih dneh zmanjševalo, prihodnji teden se bodo začeli tudi obiski.

    Kot so sporočili iz doma, imajo v sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor pripravljena tudi strokovna navodila, ki bodo omogočila obiske. Ti se bodo začeli postopoma, ko bodo bodo za to izpolnjeni vsi pogoji. Na začetku tedna bodo o načinu obiskov obvestili tudi svojce, poroča STA.

V petek je bilo opravljenih 1151 testov za novi koronavirus, med njimi ni bilo niti enega pozitivnega, število potrjenih okužb tako ostaja 1465. V Sloveniji so do vključno petka opravili 68.852 testiranj. Med 1465 okuženimi je 647 moških in 818 žensk.

Zaradi okužbe je trenutno hospitaliziranih še 27 oseb, šest jih je na intenzivni negi, dve so odpustili iz bolnišnice. Novih smrtnih žrtev zaradi koronavirusa v petek ni bilo, je sporočila vlada.

Med zdravstvenimi delavci so potrdili 303 okužbe, v domovih za starejše pa 458, od tega 321 med oskrbovanci, poroča Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Od konca aprila ni bilo več dvomestnih številk

Število novih potrjenih primerov se je v zadnjih dveh tednih v Sloveniji zelo zmanjšalo in od 29. Aprila ni več preseglo dvomestne številke. V tem tednu smo na dnevni ravni beležili največ tri nove potrjene primere okužbe.

Ne spreglejte