Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 11. 2018,
9.07

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Lidl Slovenija movember PR članek

Petek, 9. 11. 2018, 9.07

5 let, 5 mesecev

Kdo je pravi moški? Tisti, ki …

Oglasno sporočilo

… zna poskrbeti zase in za svoje zdravje!

movember Lidl Slovenija | Foto:

V splošnem velja, da so moški pravi borci: močni, odločni, samozavestni, skoraj nepremagljivi.  Ja, SKORAJ nepremagljivi. A žal se preredko zavedajo dejstva, da lahko vsakega, še tako močnega in zdravega moškega v določenem trenutku doleti bolezen. November je mesec, ko v okviru Gibanja Movember po vsem svetu potekajo razne aktivnosti, ki v ospredje postavljajo tematike, povezane z moškim zdravjem.

Do konca novembra lahko z nakupom navadnega 500ml jogurta Pilos (s 3.2. % m.m.) v trgovinah Lidl Slovenija prispevate 10 centov za Klinični oddelek za urologijo na UKC Ljubljana. 

David Urankar Lidl Slovenija | Foto: S tem razlogom so tudi v Lidlu Slovenija v okviru svoje zaveze Ustvarimo boljši svet zasnovali prav posebno kampanjo, s katero na družbenih omrežjih moške opominjajo o pomenu skrbi za svoje zdravje.  Povezali so se s tremi "pravimi moškimi", z Davidom Urankarjem, Andražem Andrejcem iz bloga Kdor to bere in z Juretom Maroltom, ustvarjalcem bloga Ljubki nesmisel.

Štiri sobote v novembru tako svoje sledilce s pomočjo zabavnih izzivov opominjajo, da pravi moški ni tisti, ki zna vse popraviti, ali tisti, ki se nikoli pri ničemer ne zmoti. Pač pa tisti, ki se zaveda svoje ranljivosti in zato redno skrbi za svoje zdravje.

"Vedno se mi je zdel november z akcijo movember in puščanjem brkov nekaj posebnega. Letos sem zelo vesel, da sem lahko tudi v aktivni vlogi in upam, da skupaj vsaj kanček pripomoremo k ozaveščanju o zdravem načinu življenja in preventivi," je povedal David Urankar, ki Lidlu Slovenija letos pomaga širiti poslanstvo Movembra. 

Z aktivacijo želijo izpostaviti predvsem, da lahko z nekaj enostavnimi preventivnimi ukrepi precej zmanjšajo možnosti, da bi oboleli za katero izmed "moških bolezni", med katerimi po pogostosti izstopata predvsem rak prostate in rak mod.

Priporočljivo je:

  • enkrat mesečno pretipati svoja moda in obiskati zdravnika, v kolikor zatipate kakšno netipično spremembo,
  • zmanjšati vnos rdečega mesa, soli, hitre prehrane, cigaret in alkohola ter poskrbeti za redne obroke,
  • vsaj trikrat na teden se gibati oziroma se ukvarjati s športom, ki vas veseli,
  • poskrbeti za sprostitev, "odklop" od službe in dovolj spanca.

Zaključek Lidlove movembrske kampanje na družbenih omrežjih bo v soboto, 24. novembra, ko se bodo influencerji ljudem oglasili preko tako imenovanega "live videa" na Instagram in Facebook profilu Lidla Slovenija, nato pa bodo na startu dobrodelnega Movember teka pozdravili še vse brkate tekače.

Naročnik oglasnega sporočila je Lidl Slovenija.

Ne spreglejte