Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 5. 2008,
14.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 14. 5. 2008, 14.48

8 let, 5 mesecev

Grims: Pravni strokovnjaki soglasni, da je individualna obravnava izbrisanih mogoča

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Skupna točka mnenja, ki so ga k predlogu ustavnega zakona o izbrisanih oblikovali trije pravni strokovnjaki, je, da je pri reševanju problematike mogoč individualni pristop.

To je pred četrtkovo sejo ustavne komisije DZ povedal poslanec SDS Branko Grims. Po njegovem je takšna odločitev prelomna, saj so se do zdaj mnenja lomila prav na tej točki. "Komisija dobro in kakovostno opravila delo" Takšno mnenje po Grimsovih besedah pomeni, da je skupina dobro in zelo kakovostno opravila svoje delo, zato ga tudi v stranki ocenjujejo izrazito pozitivno.

"Kompromis je bil že dosežen" V razpravi o tem, kako rešiti vprašanje izbrisanih, po mnenju poslanca tako ostajajo odprta le še nekatera vprašanja, ki pa ne bi smela preprečiti končnega kompromisa, saj je bil kompromis o tem že dosežen. "Gre predvsem za vprašanje odškodnin oziroma vprašanje, ali so omejene ali niso," je v izjavi za medije dejal Grims in dodal, da sta dva od pravnih strokovnjakov podprla njihovo omejitev, eden pa se do tega ni posebej opredelil.

Grims v primeru neuspeha že vnaprej krivi opozicijo Če bo po tem pravnem mnenju opozicija še naprej zavračala pogovore, bo po Grimsovem mnenju jasno, da ji ne gre za rešitev vprašanja, ampak da to vprašanje ostane odprto, "da bodo lahko v času predsedovanja EU po Ljubljani še naprej obešali plahte o tem, kako naj bi se izbrisanim godila velika krivica".

"Kdor je kalkuliral, ne bo dobil odškodnine" Poslanec je še povedal, da sta dva pravna strokovnjaka podprla rešitev vprašanja izbrisanih z ustavnim zakonom, tretji pa naj bi zapisal, da se mu ta ne zdi potreben. Dodal je, da bodo v stranki vztrajali pri tem, da tisti, ki so "kalkulirali", ne morejo dobiti odškodnin.

Komisija: Tone Jerovšek, Lojze Ude in Danijel Starman Komisijo, ki je pripravila pravno mnenje o predlogu ustavnega zakona o izbrisanih, je marca letos imenovala ustavna komisija DZ. V njej sta dva nekdanja ustavna sodnika Tone Jerovšek in Lojze Ude ter odvetnik Danijel Starman. Jerovška je v komisijo predlagala SDS, Udeta SD, Starmana pa NSi.

Ne spreglejte